LA GENERALITAT PRESENTA LA IMATGE DE L’ANY JOAN FUSTER CREADA PER DANI NEBOT

L’Any Joan Fuster comptarà amb el disseny d’activitats culturals i acadèmiques, que es presentaran amb la constitució de la comissió commemorativa

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, juntament amb la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, el dissenyador de la imatge, Dani Nebot, i el comissari de l’Any Joan Fuster, Francesc Pérez Moragón, han presentat la imatge que acompanyarà durant l’any que ve les activitats i propostes que s’organitzen al voltant de la commemoració del centenari del naixement del pensador valencià.

El Ple del Consell va aprovar el passat mes de novembre la declaració de 2022 com a Any Joan Fuster i en aquesta línia la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha explicat que “dedicarem un any d’activitats i projectes en col·laboració amb institucions i entitats per a donar a conéixer un dels intel·lectuals valencians més influents en la nostra manera de veure’ns i definir-nos, però també un dels nostres pensadors més universals. En aquesta última línia, creiem que encara hi ha molt de potencial de difusió, ja que Fuster no és un pensador aïllat, sinó que el seu punt de partida té unes arrels molt europeistes i durant la seua vida va mantindre una ferma connexió amb moviments i pensaments desenvolupats arreu d’Europa, que el fan ser també punt de referència internacional. Per això, explorar el Fuster més universal és un dels camins més rellevants que es duran a terme durant l’any que ve. I en aquest sentit, creiem que la imatge que ha creat Dani Nebot reflecteix aquest esperit de revisió de l’intel·lectual de Sueca”.

En paraules de la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, “la decisió de l’encàrrec del disseny de la marca identificativa no va suposar cap mena de dubte. Es va decidir encarregar-li’l a Dani Nebot, que ha creat una imatge molt potent, com ho va ser Joan Fuster. La frase que identifica l’efemèride i, que inclou Dani en la seua obra gràfica, és la que hauria expressat un dels grans amics de Joan Fuster, Vicent Ventura: ‘CENT de FUSTER’”.

Amb el lema ‘CENT de FUSTER. País, paisatge, paisanatge 1922-2022’, el dissenyador valencià Dani Nebot ha creat la imatge commemorativa que servirà de paraigua identificador de totes les activitats que la Generalitat coordinarà al voltant del reconeixement i la posada en valor de Joan Fuster. Segons Dani Nebot, “he centrat el procés de creació de la imatge de Fuster en la recerca del traç rotund i esquemàtic que identificara, al primer colp d’ull, el gest més representatiu del pensador valencià. Per això, el resultat és una efígie que fixa el personatge i l’identifica socialment. Era important arribar a aquesta imatge icònica i sintetitzada en una línia única i connectada, que dibuixa l’univers d’una persona rellevant i universal, com les efígies que podem veure, per exemple, en les monedes des de temps immemorials”.

En aquesta presentació de la imatge commemorativa, el comissari de l’Any Joan Fuster, Francesc Pérez Moragón, ha insistit en el fet “que la imatge serà sinònim d’una major eficàcia en la visibilitat de l’obra d’un dels escriptors de més rellevància en les lletres valencianes de la segona part del segle XX. Una obra que continua viva i així es comprovarà a través de publicacions, actes culturals, festius i acadèmics, exposicions i espectacles que s’estan dissenyant en aquests moments”.

L’Any Joan Fuster comptarà amb el disseny d’activitats culturals i acadèmiques, que es presentaran amb la constitució de la comissió commemorativa.

error: Content is protected !!