LA JOVE ORQUESTRA DE LA GENERALITAT VALENCIANA CONCLOU LA TROBADA AMB TRES CONCERTS A CASTELLÓ, VALÈNCIA I ALACANT

LA JOVE ORQUESTRA DE LA GENERALITAT VALENCIANA CONCLOU LA TROBADA AMB TRES CONCERTS A CASTELLÓ, VALÈNCIA I ALACANT

El dijous 13 d’abril oferiran el primer concert a l’Auditori de Castelló, el 14 d’abril a l’ADDA d’Alacant i conclouran el dissabte 15 al Palau de les Arts

El programa que han preparat durant la trobada i que s’interpretarà en el concert inclou peces de Hensel, Elgar i Rimskij-Korsakov

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà la trobada de primavera amb tres concerts: el 13 d’abril a les 19.30 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, el divendres 14 d’abril a l’ADDA d’Alacant i el dissabte 15 d’abril a les 19.30 hores a l’auditori del Palau de les Arts de València.

En aquesta ocasió, la trobada de la Jove Orquestra de la Generalitat ha comptat amb la col·laboració d’un nou director convidat, Jaume Santonja, que va ser percussionista de la JOGV durant els anys 2006-2007, i del solista Carlos Vidal, que va guanyar, junt amb Ausiàs Parejo (guitarra), el III Certamen de Joves Solistes que la Jove Orquestra va convocar i celebrar el desembre de 2022.

El programa que s’ha preparat durant la trobada de primavera i que ara s’interpretarà en els tres concerts té una duració de 82 minuts, amb una pausa, i està compost per les peces ‘Overture in C major’, de Hensel; ‘Concerto Violoncello in E minor op.85’, d’Elgar, i ‘Sheherazade Suite Simfònica op.35’, de Rimskij-Korsakov.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics, ja que combinen uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la trobada de primavera de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logo de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El director, des de l’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, en què lidera una extensa varietat de programes.

 
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, en la trobada d’hivern participen Enrique Palomares i M. Carmen Antequera (violins), Santi Cantó (viola), Ivan Balaguer (violoncel), Javier Sapiña (contrabaix), Pepe Sotorres (solista de flauta de l’Orquestra Nacional), José María Ferrero de la Asunción (solista d’oboé de l’Orquestra Nacional), Jaume Ivorra (solista de clarinet de l’ADDA Simfònica), Ignasi Soler (fagot), Javier Barberà (trompeta), Santi Pla (trompa), Edmundo Vidal (solista de trombó i tuba de l’Orquestra Nacional) i Manolo Martínez Navarro (timbaler solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu).

error: Content is protected !!