LA JOVE ORQUESTRA DE LA GENERALITAT VALENCIANA PRESENTA EL NOU COMPOSITOR RESIDENT JOSEP PLANELLS

Josep Planells Schiaffino inicia ara la residència de dos anys a la Jove Orquestra de la Generalitat, durant la qual té l’encàrrec de compondre  dues obres

La presentació del nou compositor resident s’ha dut a terme durant la trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana presenta el nou compositor resident, Josep Planells Schiaffino (València, 1988), que inicia ara la residència de dos anys a la Jove Orquestra de la Generalitat, durant la qual té l’encàrrec de compondre dues obres, una per a conjunt instrumental o orquestra de cambra i l’altra per a orquestra simfònica, que s’estrenaran en les trobades d’estiu de 2023 i 2024.

La presentació del nou compositor resident s’ha dut a terme durant la trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat, que té lloc del 26 de desembre al 6 de gener al Palau de les Arts de València, sota la direcció de Pablo Rus Broseta, amb una plantilla de 55 músics de fins a 26 anys d’edat.

La trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb dos concerts: el 4 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i el 7 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori del Palau de les Arts de València.

Josep Planells Schiaffino

Josep Planells Schiaffino (València, 1988) té una llarga trajectòria com a músic, director i compositor en prestigioses orquestres i institucions de tot el món. Format a València, en 2010 es trasllada a Berlín per a estudiar composició a la Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ amb Arnulf Herrmann i Hanspeter Kyburz, on finalitza els seus estudis de màster en 2016. Paral·lelament, estudia direcció d’orquestra amb Fred Buttkewitz a Berlín, amb Peter Eötvös a Munic i Budapest, amb Peter Rundel a Porto i amb Matthias Pintscher i Heinz Holliger com a part del Conducting Fellowship del Festival de Lucerna. Actualment, compagina el seu treball artístic amb la realització de la seua tesi doctoral (PhD) a la Universitat de Cambridge finançat per un Vice-Chancellor’s Award i una Pigott Doctoral Studentship.

Josep Planells Schiaffino ha col·laborat amb nombrosos conjunts i orquestres europeus i ha rebut nombroses distincions per la seua música. En 2019 va estrenar la seua primera òpera de cambra, ‘Aufbruch’, encàrrec de la Deutsche Oper Berlin. La temporada 20-21 va fer el seu debut operístic a Espanya i va dirigir ‘Die Zauberflöte’ al Teatre Principal de Palma de Mallorca. Aquesta mateixa temporada també va dirigir l’Orquestra de València i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana al Palau de la Música de València i al Palau de les Arts, respectivament.

Durant el curs acadèmic 21-22 va ser professor convidat de Composició a l’Escola Superior de Música de Barcelona (ESMUC). El mes de juliol passat va dirigir l’òpera de cambra ‘Entre els arbres’ de José Río-Pareja al Gran Teatre del Liceu. Recentment, ha tornat a ser convidat per l’Orquestra de València i pel Ramal Ensemble per a fer el seu debut a la prestigiosa Pierre Boulez Saal de Berlín. Entre els pròxims projectes destaquen l’assistència de Josep Pons a la producció de ‘Parsifal’ (Gran Teatre del Liceu) i novament amb Franck Ollu en la producció de ‘Macbeth Underworld’ (Opèra Comique de París). A la temporada 23-24 farà el seu debut com a director amb l’Orquesta Nacional de España.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El seu director des de l’octubre de 2017 és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

 
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental.

error: Content is protected !!