La banda dirigida per Hugo Chinesta rep el premi de mans del diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, i passa al Certamen Autonòmic
Amb 90,97 punts, la Societat Protectora Musical La Lira d’Alfarp ha aconseguit el primer premi i menció d’honor en la secció segona del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, cosa que li permet passar al certamen autonòmic.
La banda d’Alfarp, sota la batuta d’Hugo Chinesta, ha interpretat com a obra lliure El jardí de les delícies, de Ferrer Ferran, i com a peça de calfament Juanes, d’Hugo Chinesta, a més de l’obra obligada Mare nostrum de Miquel Asins Arbó.
El diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, ha lliurat el premi i ha destacat que “enguany les puntuacions del Certamen adquirixen un valor afegit, ja que per primera vegada hem apostat per un jurat que valora fins a deu criteris diferents, pels tres d’edicions anteriors”.
I és que en esta edició, el Certamen compta amb un jurat internacional presidit per Ingeborg Stijnen, directora d’orquestra i presidenta del Comité Assessor de Cultura de la província de Limburg (Països Baixos), amb els compositors i directors Ferrer Ferran i Julio Domingo Escamilla com a vocals, i Javier Segarra com a secretari.
Esta segona jornada ha comptat també amb l’actuació, com a banda convidada, de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, que sota la direcció de Ximo Tarín, ha interpretat el pasdoble Julio Pastor, d’Amando Blanquer i Simfonia nº 6, ‘Concisa’, opus 122, de Salvador Brotons.
Resultats de la primera jornada
La primera jornada del Certamen va concloure amb les victòries de la Societat Instructivo-Musical d’el Palmar en la secció quarta, que acull bandes de fins a 40 participants, i l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador en el cas de la secció tercera, adreçada a bandes de fins a 50 músics.
La banda d’el Palmar, amb Jordi Peiró al capdavant, va aconseguir els 80 punts per a alçar-se amb el primer premi de la secció quarta; mentre que la Santa Cecília d’Ador, amb 92 punts, va rebre a més una menció d’honor per la seua interpretació.
El primer dia de Certamen va culminar amb una actuació del grup Jazzmatiks i un homenatge al periodista, locutor de ràdio, presentador de televisió i productor musical, Octavio Hernández Bolín, mort el mes de febrer passat als 56 anys.

L’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador i la Societat Instructivo-Musical d’el Palmar s’imposaren en la primera jornada del Certamen de Bandes de la Diputació
- El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el vicepresident Carlos Fernández Bielsa i el diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, han fet lliurament dels trofeus
- Durant la jornada s’ha fet homenatge al periodista Octavio Hernández, que es va especialitzar en la difusió del sector bandístico i va col·laborar estretament amb el certamen provincial
La primera jornada de la 44a edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València ha conclós amb les victòries de la Societat Instructivo-Musical d’el Palmar en la secció quarta i l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador en el cas de la secció tercera.
L’esdeveniment, celebrat a l’Auditori del Palau de les Arts de València, ha comptat amb la presència del president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el vicepresident Carlos Fernández Bielsa i el diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, que han sigut els encarregats de fer el lliurament dels reconeixements a les bandes.
El diputat Jordi Mayor ha incidit en “la importància d’haver pogut organitzar esta edició del certamen malgrat totes les dificultats, perquè el sector bandístic el necessitava després de la suspensió de l’any passat per la crisi sanitària”, i ha destacat que “enguany s’han pogut veure obres adaptades a seccions més xicotetes, que solen tindre dificultats per a trobar repertori”.
Secció quarta
Amb 80 punts, la Societat Instructivo-Musical ell Palmar, amb Jordi Peiró al front, s’ha alçat amb el triomf en la secció quarta, que acull a bandes d’un màxim de 40 músics participants, després d’interpretar com a peça de calfament Lluny de València, de Miquel Asins, i com a elecció lliure Egypt, de Jordi Peiró, a més de l’obra obligada per a tots els participants, que ha sigut Versos al alba, de Julio Domingo.
El segon lloc, amb 73 punts, ha sigut per a la Societat Amics de la Música de Benifaraig, dirigida por Jaume Castelló, que ha triat per peça de calfament La flor del taronger, de Miquel Asins, i com a obra lliure El regalo de Gea, de José Súñer-Oriola
També ha aconseguit el segon premi, en este cas amb 71 punts, la Banda Jove de l’Agrupació Musical Santa Cecília del Grau, dirigida per Enrique Barrachina, que ha interpretat com a peça de calfament Youth Music, de Frank Cogollos, i com a obra lliure El asedio de València, de David Rivas.
Secció tercera
Pel que fa a la secció tercera, amb un màxim de 50 músics per banda, tenia La festa de les falles, de Ferrer Ferran com a obra obligada.
L’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador ha aconseguit el primer premi i Menció d’Honor, amb un total de 92 punts. Amb Manuel Godoy al capdavant, ha interpretat Dolça memòria, de José Rafael Pascual com a peça de calfament i High Flight, de Joseph Turrin com a obra lliure.
També el primer lloc, amb 90 punts, ha correspost a la Societat Musical ‘La Tropical’ de Benigànim, dirigida per Juan Carlos Sempere, que ha triat per a calfament Musical Apolo, d’Amando Blanquer, mentre que l’obra lliure ha sigut Sequences for band, de Carlos Pellicer.
L’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís, amb 73 punts, ha aconseguit el segon lloc. Sota la batuta de Dídac Bosch, ha tocat per a calfament El racó del Real, de David Leal, i Pequeña suite para banda, de Luis Serrano d’obra lliure.
Homenatge a Octavio Hernández
La primera jornada del 44 Certamen de Bandes de la Diputació de València ha servit d’escenari per a un homenatge al periodista Octavio Hernández Bolín, mort el mes de febrer passat als 56 anys.
Octavio Hernández va exercir com a locutor de ràdio, presentador de televisió i productor musical, i va ser director de ‘Les nostres Bandes de Música’, programa degà de la ràdio dedicat a les bandes simfòniques que es va convertir en programa de televisió, pàgina web, segell discogràfic, estudi d’enregistrament i productora de televisió.
Així mateix, el periodista valencià va participar en diferents edicions del Certamen de Bandes de la Diputació realitzant les entrevistes als directors/es de les bandes participants, convertint-se en una figura de referència en el sector bandístic no sols en l’àmbit valencià sinó també estatal.