LA MÚSICA EN DIRECTE TORNA AL CLAUSTRE DE SANT MIQUEL DELS REIS AMB EL CICLE ‘A LA LLUM DE LA LLUNA’

LA MÚSICA EN DIRECTE TORNA AL CLAUSTRE DE SANT MIQUEL DELS REIS AMB EL CICLE ‘A LA LLUM DE LA LLUNA’

Sis artistes configuren la programació d’aquesta edició: Víctor Manuel, Xoel López, Sandra Monfort, La Maria, Quique González i Mastodonte

L’il·lustrador Paco Roca és l’autor del cartell anunciado

Cultura de la Generalitat,mitjançant la Direcció General de Cultura i Patrimoni, repeteix el cicle ‘A la llum de la lluna’, amb cinc concerts gratuïts per a tots els públics al maig i juny, al claustre del monestir de Sant Miquel dels Reis.

La música en directe sonarà sota la llum de la lluna d’aquest espai històric durant els quatre primers divendres de maig i el primer de juny. Un projecte cultural dirigit a tots els públics que, en la 4a edició, es consolida com a iniciativa per a unir la música actual amb el coneixement del nostre patrimoni històric.

Com destaca la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, “‘A la llum de la lluna’ s’ha convertit, en molt poc de temps, en un referent per als amants de la música, tant per la qualitat de l’oferta com per l’espai en què es desenvolupen els concerts, i això és una cosa en què coincideixen tant el públic com els artistes”.

Amoraga assenyala que “per a nosaltres és molt important posar aquest espai patrimonial a disposició de la ciutadania, i també era vital poder oferir aquest lloc perquè el sector cultural poguera dur a terme les seues propostes”.

“Ens vam plantejar aquesta iniciativa en plena pandèmia, com una manera de repercutir en el sector i de reivindicar la necessitat de la cultura per a la societat. I, tres anys després, no només s’ha convertit en una cita imprescindible per als amants de la música, sinó que Sant Miquel dels Reis s’ha consolidat com un escenari cultural de primer nivell”, ha explicat.

Ha aprofitat per a agrair “tant als artistes com al públic la seua presència en aquest esdeveniment”, en què també, des del principi, s’ha involucrat l’il·lustrador Paco Roca. “Això demostra que la cultura no és estanca, sinó que és transversal: la música, la il·lustració, el teatre, la dansa, el circ, la literatura… Tot està en connexió permanent”, ha assegurat.

Joves promeses valencianes i autors consagrats

Amb més de vint anys de trajectòria, Xoel López, un dels artistes més solvents i representatius de l’escena independent iberoamericana, inaugurarà aquesta festa lúdica i musical, oberta a la ciutadania, el divendres 5 de maig. Després de les seues exitoses aventures amb l’Elephant Band i Deluxe, l’artista gallec arribarà a València amb el seu ‘pop-rock’ d’autor arrelat a la tradició ‘folk’, però amb una posada en escena contemporània.

Dues de les propostes valencianes més singulars i prometedores de la música estatal recent prendran el relleu una setmana més tard, el 12 de maig, per a mostrar al públic que la tradició i transgressió poden anar agafades de la mà. Amb ‘Niño, Reptil, Ángel’, el seu primer disc en solitari, Sandra Monfort (Pedreguer, 1992) es va convertir en l’artista revelació dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en 2021. La seua veu i guitarres virtuoses cavalquen per la música tradicional, l’avantguarda i l’electrònica per a crear cançons que aprofundeixen en la condició humana. Inscrita també en la nova fornada d’artistes que assumeixen la tradició com la millor eina de hui en dia per a la innovació, La Maria, nom artístic de Maria Bertomeu (Oliva, 1998), prendrà aquest mateix dia l’escenari per a regar, amb la seua hipnòtica veu, cançons inspirades en el cançoner valencià tradicional i convertir-lo, de nou, en el més popular de les nostres músiques.

Les noves promeses donaran pas, el divendres següent, 19 de maig, a un clàssic viu: Víctor Manuel. El cantautor recalarà a València amb un concert molt especial emmarcat en la seua gira de 75 aniversari: ‘La vida en canciones’, en què abraçarà i reviurà el seu reconegut periple musical i vital.

També està de celebració un altre imprescindible de l’escena del ‘rock’, Quique González. El cantautor madrileny desplegarà el seu directe el divendres 26 de maig per a repassar les cançons de les seues dues dècades i mitja d’exitosa i fructífera trajectòria professional.

Mastodonte, la banda formada per l’artista i actor Asier Etxeandia i el músic Enrico Bárbaro, serà la cirereta musical del cicle el divendres 2 de juny, amb un concert d’exaltació de la vida en què l’electrònica, el ‘rock’, el barroc, el ‘funk’, la part íntima i l’experimental es mesclaran amb la música ‘dance’ per a tancar la 4a edició d’‘A la llum de la lluna’.

El guardonat il·lustrador Paco Roca, Premi Nacional de Còmic i recentment reconegut amb el Premi al Mèrit Cultural Ciutat de València, repeteix enguany com a dissenyador del cartell anunciador. En aquesta ocasió, la imatge té com a protagonista la lluna valenciana. El recinte de Sant Miquel dels Reis hi apareix com si es tractara d’un lloc ancestral on persones i lluna se citen, una vegada a l’any, per a disfrutar de la música.

L’obertura de portes de tots els concerts serà a les 20.30 h, i les actuacions començaran a les 22.00 hores.

error: Content is protected !!