LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA REFLEXIONA SOBRE EL CINEMA VALENCIÀ. JORNADES AL VOLTANT DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ’

Les jornades estan organitzades per l’IVC amb la col·laboració del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València

El director i coordinador d’aquesta iniciativa és l’escriptor, actor i cineasta valencià Sergio Villanueva

La Conselleria d’Educació Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, organitza ‘Reflexions sobre el cinema valencià. Jornades al voltant de l’audiovisual valencià’, que se celebren a la sala 7 de l’Edifici Rialto el 14 i 15 de juliol. El director i coordinador d’aquesta iniciativa és l’escriptor, actor i cineasta valencià Sergio Villanueva.

Sobre les jornades, Sergio Villanueva ha assenyalat que “durant dos dies, representants de tots els sectors de l’audiovisual valencià, així com de les institucions públiques i universitàries, presentaran ponències i debatran sobre la situació actual de cinema valencià amb l’objectiu de definir estratègies futures per a potenciar la nostra indústria cinematogràfica i generar nous estímuls i oportunitats per als que hi treballen tant en l’àmbit tècnic com artístic”.

Les jornades estan conformades per quatre taules redones i dues ponències que seran gravades per l’equip del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València. Quan siguen editades, aquestes gravacions seran de domini públic i podran descarregar-se i ser vistes des de la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura. Totes les taules redones estan coordinades i moderades per Sergio Villanueva.

La primera jornada s’ha iniciat amb una reflexió del director general de l’IVC, Abel Guarinos, sobre el bon moment artístic i d’exhibició del cinema valencià actual, i amb una ponència sobre el nou cinema valencià a càrrec de Marta García Carrión, vicedegana d’Estudis i Organització Acadèmica de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i autora del llibre ‘La regió en la pantalla. El cinema i la identitat dels valencians’ (2016), entre altres publicacions.

A continuació, s’ha celebrat una taula redona sobre la situació actual de la indústria audiovisual valenciana en la qual s’han analitzat les circumstàncies específiques dels diferents sectors, des de la direcció i la producció fins a la distribució, exhibició i promoció publicitària de les pel·lícules.

A més de Marta García Carrión, en aquesta taula redona han participat la productora Paloma Mora de TV ON; el director i guionista Pau Martínez; la directora, productora i presidenta de la PAV, Giovanna Ribes, i el cap de Cultura de Levante-EMV, Joan Carles Martí.

A la vesprada se celebra una taula redona sobre el grau de protagonisme de les actrius i els actors valencians en el cinema valencià actual. En el debat participen el director i guionista Nacho Ruipérez; la productora Lorena Lluch de Filmeu; l’actor Sergio Caballero; l’actriu i expresidenta de l’Associació Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), Iolanda Muñoz, i la productora i coordinadora tècnica d’AISGE a València, Regina Enguídanos.

La jornada del divendres 15 de juliol s’inicia amb una ponència sobre el procés de creació i escriptura d’històries valencianes per a l’audiovisual a càrrec del director i guionista Gabi Ochoa.

A continuació, se celebra una taula redona sobre la promoció i difusió d’aquestes històries entre les productores i les plataformes de continguts audiovisuals.

A més de Gabi Ochoa, en aquesta taula intervenen el director de Continguts d’À Punt, César Martí; la productora i presidenta de l’Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents (AVAPI), Cristina Abril; el director, productor i president d’Alicante Audiovisual, Manu Galipienso; el director, guionista i productor Adán Aliaga, i la cap de Cultura de Las Provincias, Carmen Velasco.

Les jornades es tanquen a la vesprada amb una taula redona sobre la possibilitat de crear una escola oficial de cinema a la Comunitat Valenciana i sobre l’impacte que tindria dins del conjunt de l’audiovisual valencià.

En aquest debat intervenen la vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Esther Alba; la directora general d’Universitats de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Pilar Ezpeleta; el director, guionista i professor de l’Escola de Cinema de la Comunitat de Madrid (ECAM) Sigfrid Monleón; la tècnica de Programació de l’IVC i professora de la Universitat de València Áurea Ortiz; el director del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, Miquel Francés, i el periodista de CulturPlaza Álvaro Devís.

error: Content is protected !!