LA UNIVERSITAT SE SUMA AL MARATÓ VERDI DE LES ARTS AMB CONCERTS I GASTRONOMIA

LA UNIVERSITAT SE SUMA AL MARATÓ VERDI DE LES ARTS AMB CONCERTS I GASTRONOMIA

Amb motiu del Marató Verdi de Les Arts, impulsada pel Palau de les Arts Reina Sofía, la Universitat de València i la Fundació General de la Universitat de València se sumen a aquesta proposta i duran a terme tres projectes en col·laboració amb aquesta institució. El primer d’ells és un concert, aquest diumenge dia 3 d’abril, a l’Auditori de Les Arts, a les 12 hores, a càrrec de la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, amb col·laboració amb el Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» i la Universitat de Linköping (amb motiu del projecte MEETS, cofinançat per Erasmus+).

El concert inclourà la Simfonia núm. 2 en si menor d’Aleksandr Borodín (1833-1887) i una selecció d’àries de Giuseppe Verdi (1813‐1901). En aquesta segona part del programa, hi intervindran com a tenor Álvaro Diana, Ilona Matarazde i Saray García com a sopranos, Óscar Velázquez com a baríton i Rafael Quirant com a sopranista. A més, es comptarà amb la participació de l’alumnat de de cant del Màster d’ensenyaments artístics d’interpretació operística del Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València, l’alumnat de la Linköping Academic Orchestra (LAO) de la Universitat de Linöping i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València dirigida, per Beatriz Fernández Aucejo. Les entrades es poden aconseguir a través d’aquest enllaç:  https://links.uv.es/nSrd0m8

L’activitat continuarà la setmana pròxima al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València amb una taula redona, dimecres 6 d’abril, a les 18 hores al voltant de la figura de Verdi, on es parlarà no sols dels aspectes musicals, sinó que també es donarà una visió de la gastronomia i enologia de les regions del nord d’Itàlia on va transcórrer la vida del compositor. L’activitat, que està organitzada per l’Aula de Gastronomia de la Universitat, junt amb l’Aula de Música i el Palau de les Arts, se celebrarà a la Capella de la Sapiència i comptarà amb la participació d’Anselmo Alonso, historiador d’Art, traductor i tècnic de l’àrea de dramatúrgia del Palau de Les Arts; Víctor Gil, responsable de projectes educatius del Palau de Les Arts; Pablo Ministro, xef executiu del restaurant Contrapunto; Francisco Higón, professor titular del departament d’Economia Aplicada de la Universitat i Rosa Marín, responsable de l’Aula de Gastronomia de la Universitat. En acabar la taula redona, es podrà gaudir del concert Paráfrasis Verdi / Listz II a les 19 hores, amb els pianistes Jorge Balanzá i Carlos Apellániz, que interpretaran obres de G. Verdi, C. Gounod i R. Wagner. La confirmació d’assistència és necessària (72 hores abans de l’inici de l’activitat) a través d’aquest enllaç https://events.fundacio.es/o/40.

El Marató Verdi és un programa d’activitats que el Palau de les Arts ha programat entre el 25 març i el 10 d’abril amb motiu les representacions de Macbeth de Verdi. Es tracta d’una sèrie d’activitats entorn de la figura d’aquest compositor romàntic italià d’òpera, i l’objectiu de la qual és dotar de major dinamització l’activitat cultural, amb propostes dins i fora del propi edifici que abasten des de l’educatiu fins al gastronòmic, incloent concerts i recitals.

error: Content is protected !!