L’Ajuntament de València estrena un nou espai municipal de creació artística a Velluters

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que, després de “rescatar” i “reformar per complet” un immoble municipal que estava “oblidat”, situat al de carrer Maldonado, a Velluters, ara ja està acollint diversos tallers impartits per les artistes Concha Ros, Cari Roig, Rebeca Plana, Mery Sales i Patricia Bonet.


Segons ha indicat Glòria Tello, “la idea de l’Ajuntament de València per a este espai recuperat és organitzar activitats per a ajudar a joves o persones de qualsevol edat que han acabat recentment estudis artístics o d’artesanies per a completar la seua formació en aspectes pràctics de la disciplina”.

La regidora ha detallat que “entre la formació acadèmica i el treball professional hi ha un buit massa gran que sovint resulta difícil d’omplir sense l’assessorament oportú”. La intenció es buscar vies de pupil·latge entre artistes i artesans amb experiència i persones que tot just s’inicien en els diferents oficis “per mirar de transmetre el saber fer que hi ha darrere de la creació artística i de qualsevol artesania”.

El local està situat al carrer Maldonado, “en ple cor del barri de Velluters”, i, com ha assenyalat l’edil, “d’esta manera insuflarà de vida a esta zona de Ciutat Vella, ja que es cedirà l’espai de forma gratuïta als creadors”.

Cinc tallers inauguren l’espai

En col·laboració amb la Fundació Chirivella Soriano, este espai municipal està acollint una bateria de tallers artístics “pensats per a connectar les persones amb l’art i la creació contemporània”, ha apuntat l’edil.

Estos tallers creatius, vinculats a l’exposició col·lectiva que s’inaugurarà el mes que ve al Museu de la Ciutat, tracten diferents temes relacionats amb l’actualitat, la societat i la comunitat. Les artistes seleccionades ―Concha Ros, Cari Roig, Rebeca Plana, Mery Sales i Patricia Bonet― tenen una trajectòria consolidada i en els seus tallers estan participant els estudiants de la UPV de la Facultat de Belles Artes de Sant Carles.

error: Content is protected !!