L’antic depòsit d’aigües de la ciutat reprén els curs d’història de València

El Museu d’Història de València celebra en novembre la IX edició d’esta iniciativa

El Museu d’Història de València (MhV), ubicat al costat del Parc de Capçalera, ha organitzat la IX edició del curs d’història de la ciutat que se celebrarà durant el mes de novembre a la seu de l’esmentat museu, habilitat en el primer depòsit d’aigües per a l’abastiment de la ciutadania i actual contenidor cultural i didàctic. La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, va estar a l’apertura d’este curs en el saló d’actes del MhV.

La regidora va explicar que “després d’un període d’inactivitat a causa de la pandèmia de la Covid19, este museu reprén esta activitat que compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes (CTAV)”. En total, s’impartiran dotze ponències a càrrec d’investigadors en el camp de l’arqueologia, la història, l’arquitectura i l’urbanisme.

En l’apertura d’este curs també ha participat el director acadèmic d’esta iniciativa que, com en anteriors edicions, és Francisco Taberner. Les següents sessions se celebraran els dijous 11, 18 i 25 de novembre, en el mateix lloc i a la mateixa hora d’inici, i amb dos o tres ponències en cadascuna d’elles.

Totes les sessions seran retransmeses en streaming a través de la web municipal i Cultural València, i l’entrada és lliure fins a completar l’aforament del saló d’actes del MhV, amb reserva prèvia. Les persones assistents que estiguen interessades a obtindre diploma del curs deuran justificar almenys el 80% de l’assistència.

La darrera sessió tindrà lloc el dilluns, 29 de novembre, a idèntica hora, en el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València, amb la presència de la Francisco Taberner, la presidenta del CTAV, Marina Sender; i el director del Servici de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de València, Javier Martí.

Glòria Tello ha manifestat la seua “satisfacció” per poder celebrar de nou estes sessions del Curs d’Història de la Ciutat, en la seua IX edició; “i ho fem amb la previsió de complir amb totes les mesures i normes de seguretat vigents enfront de la covid19, establides per les autoritats sanitàries, per a això sol·licitem la col·laboració de totes les persones assistents als diferents actes (ús de màscares obligatori, col·locada correctament sobre el rostre; neteja de mans; mantindre la distància adequada, etc.)”, ha conclòs

error: Content is protected !!