L’Arniches torna a ser l’escenari amb més programació de la Muestra de Teatro de Autores Contemporáneos

– Després de l’estrena reeixida a Castelló, l’IVC presenta ‘Les Saurines’ en la Muestra de Teatro
– Els textos de Mafalda Bellido, Pasqual Alapont, Laura Rubio, Fulgencio Martínez, Víctor Sánchez, Aina Tur i Juli Disla passaran per l’Arniches del 5 al 13 de novembreEl Teatre Arniches torna a ser l’espai amb més espectacles programats dins de la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos, gràcies a la gran implicació de l’Institut Valencià de Cultura en aquesta cita amb el teatre contemporani, que enguany celebra la seua 29a edició.

Set dels vint-i-un espectacles que oferirà la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos del 5 al 13 de novembre, tindran lloc al Teatre Arniches que, com ja és habitual, es converteix en l’espai alacantí amb més presència de programació. La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo ha dit que: “Després de tants anys de col·laboració, ens sentim totalment part de la Muestra. No solament som l’espai que més exhibició ofereix dins de la Muestra, sinó que, a més, l’Institut Valencià de Cultura és una part activa que fins i tot està present en la programació amb la seua producció ‘Les Saurines'”.

La Muestra arranca el divendres 5 de novembre i l’IVC obrirà la programació de teatre de sala, a l’Arniches a les 21 hores, amb la seua producció ‘Les Saurines’ de Mafalda Bellido, qui també signa la direcció d’aquest espectacle que conta la història d’un poble que s’ha quedat sense aigua, la història d’un camp d’ametlers, la història del llegat de les dones d’una família i un pèndol que travessa el temps.

‘Les Saurines’ és, en paraules de la seua autora, “un drama molt còmic” que es va estrenar dissabte passat 30 d’octubre al Teatre Principal de Castelló, i és una de les produccions de l’IVC en aquesta temporada 2021/2022.

Arianne Algarra, Empar Canet, Raúl Ferrando, Cristina Garcia, Sergio Ibañez, Estela Martínez, Fernando Soler i Begoña Tena integren el repartiment d’aquesta producció amb segell valencià, que compta en l’equip amb la presència alacantina de l’escenògraf Joan Sabas.

El dissabte 6 de novembre, l’Arniches allotjarà l’estrena absoluta de ‘Germans’ de Pasqual Alapont, que dirigeix Iván Jiménez de la companyia Esclafit Teatre. Aquest espectacle compta amb una producció majoritàriament alacantina, en la qual Morgan Blasco i Alberto Baño donen vida a dos germans que es troben per a vendre la casa i arreglar l’herència familiar, moment que es convertirà en el punt de partida d’aquest retrobament en què el passat tornarà per a trasbalsar-los.

Teatro de Fondo presentarà el diumenge 7 de novembre ‘En tránsito’ de Laura Rubio Galletero, una història que aborda la identitat de gènere a través de la mirada d’una dona trans que, en acabar de complir la majoria d’edat, decideix culminar la seua transformació.

‘En tránsito’ planteja una llarga sèrie de tabús que continuen obstaculitzant la comunicació intergeneracional i que porten a un gran nombre de persones a problemes psicològics i físics difícils de superar.

De nou el Teatre Arniches acollirà una estrena absoluta. La companyia alacantina Col·lectiu Intermitent presenta ‘Zero 16’ de Fulgencio M. Lax, que dirigeix Morgan Blasco i interpreten Xiomara Wan Donen i Daniel Carrillo.

‘Zero 16’ posa en primer terme la xacra social que viuen les dones al llarg de la història, la violència de gènere, i que hui dia, en ple segle XXI, continua sumant un nombre insòlit de víctimes, en qualsevol país, religió, raça o creença del món.

El dimecres 10 de novembre la Companyia Ferroviària torna a la Muestra amb la seua última producció ‘Todos se han ido’ de Víctor Sánchez Rodríguez, dirigida per Paco Maciá. El text està construït en 10 monòlegs independents entre si, que parlen d’homes i dones vulnerables i sobretot, amb sentiments a flor de pell. Una peça en què les emocions prenen l’escenari, i en la qual Niño de Elche dissenya l’espai sonor de la producció.

‘Una galaxia de luciérnagas’ d’Aina Tur passarà per les taules de l’Arniches el dijous 11 de novembre. Una peça basada en una vivència real de l’autora, que va patir un assalt a mà armada durant la seua participació en un projecte de cooperació internacional a Llatinoamèrica. Aquesta dura experiència dona com resultat aquest monòleg que dirigeix la mateixa Tur, i que interpreta Anna Alarcón. Una reflexió entorn d’aquest terrible succés, però també sobre el privilegi d’haver nascut en un país ric.

‘La sort’ de Juli Disla i Jaume Pérez, els quals a més protagonitzen la funció, serà l’espectacle que tanque la programació de la Muestra de Teatro a l’Arniches, el dissabte 13 de novembre. Un espectacle contat des de l’experiència pròpia com a família homoparental i interracial. És un relat del llarg camí administratiu i judicial que té com a finalitat formar una família i de quins són els models de famílies, de com es viu la qüestió racial, de quins són els referents, de l’entorn en què es desenvolupen els menors i de com influeix la política en tot això.

error: Content is protected !!