L’AUDITORI DE CASTELLÓ ACULL EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CAMBRA

L’AUDITORI DE CASTELLÓ ACULL EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CAMBRA

El festival ofereix una classe magistral oberta a estudiants de grau superior i músics en general amb sis ponents

El diumenge tindrà lloc un concert a la Sala Simfònica de l’Auditori amb entrada gratuïta

L’Auditori i Palau de Congressos de Castelló acull aquest dissabte 3 i diumenge 4 el Festival Internacional de Música de Cambra de Castelló, que arriba a la huitena edició.

El Festival Internacional de Música de Cambra de Castelló és un dels principals esdeveniments emergents del panorama musical nacional. Tant des del punt de vista cultural i musical com mediàtic, ha sigut tot un revulsiu per a les comarques de Castelló durant els últims anys. Mostra d’aquest èxit és el concert bianual de cambra a la Sala Simfònica, que s’ha convertit en una cita molt especial i esperada pel públic, i que tindrà lloc el diumenge 4 d’abril a l’Auditori.

El festival, organitzat per l’Orfeu Musical, compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, i s’organitza al voltant de dues activitats: una classe magistral impartida per solistes de renom i un gran concert.

El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat com “el festival ha evolucionat els últims anys i s’ha convertit en una cita fonamental dins del programa de concerts de música de cambra a tot l’Estat”. Ribes ha confiat en un ple absolut per al concert del diumenge a l’Auditori. El president de l’Orfeu Musical, Francisco Mus, ha assenyalat que “l’objectiu és promocionar la música clàssica amb orquestres xicotetes (‘cameratas’) que porten fins a Castelló músics de primer nivell”.

Les classes magistrals s’impartiran de manera presencial a l’Auditori de Castelló els dies 3 i 4 d’abril i hi participaran: Alban Gerhardt, concertista internacional de violoncel; Gergana Gergova, violí concertino de l’òpera del Teatre Reial de Madrid; Pilar Marín, viola solista de l’Orquestra de València  i Antonio Galera, concertista internacional de piano.

 
També hi haurà modalitat en línia, del 5 al 9 d’abril, amb els ponents: Michael Rusinek, clarinet solista de la Pittsburgh Symphony, i Venancio Rius, concertista de clarinet.

El diumenge 4 a les 19.30 tindrà lloc l’esperat concert amb la participació del pianista Arcadi Triboi, el violoncel·lista Alban Gerhardt, la violinista Gergana Gergova i el clarinetista castellonenc Alberto Agut. El programa inclou peces de Brahms i Ravel. L’entrada és gratuïta, però a causa de la normativa sanitària, amb aforament limitat.

error: Content is protected !!