L’AUDITORI DE CASTELLÓ PRESENTA A ANTONIO SERRANO AMB UN EXCEPCIONAL HOMENATGE JAZZÍSTIC A BACH

  • ·                    Serrano ha rebut nombrosos premis internacionals i és considerat com un dels genis de la música de tot l’Estat
  • La gira Bach & “Bach” és tot un èxit i ha rebut crítiques molt positives per part de la premsa especialitzada

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dissabte a les 19.30 un nou concert dins del cicle ‘Un món de músiques’ de l’Auditori de Castelló en aquesta ocasió amb la proposta Bach & “Bach” d’Antonio Serrano acompanyat per Daniel Oyarzabal i Martín Caminero.

El delegat territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha recordat que “Serrano va estar en concert recentment a l’Auditori amb una proposta completament diferent, un homenatge al gran harmonicista de ‘jazz’ Toots Thielemans” i ha assenyalat que el concert “va agradar tant que el públic ens va demanar que tornara”. En aquesta ocasió la proposta es basa en un homenatge a Bach que “ha obtingut un gran èxit a l’Auditorio Nacional de Madrid amb el reconeixement generalitzat de què la proposta és absolutament una obra d’art” ha remarcat Ribes.

Serrano, Oyarzabal i Martín Caminero són tres músics de reconeguda reputació internacional en cadascun dels seus instruments i han cultivat des dels seus inicis tant la música clàssica, com el pop, el ‘rock’, el tango, el flamenc i el ‘jazz’.

Toquen junts des de fa més de 20 anys i després de molt de temps pensant en un projecte que continguera totes les seues passions, l’han trobat en Bach & “Bach”. En la primera part del concert interpreten música de Bach amb criteris historicistes, amb l’única excepció de l’ús de l’harmònica, que no existia en l’època de Bach, en compte del violí. En la segona part viatgen, mitjançant les composicions de les seues visions de Bach, per un món d’improvisació sobre obres del mestre de Leipzig, en un estil fonamentalment jazzístic.

La biografia de Serrano està plena de grans èxits com haver aconseguit premis com el Masters of Mediterranean Music en Jazz Flamenco (2014) per la seua aportació a aquest estil atorgat pel Berklee Mediterranean Music Institute o el Grammy Latino per la seua participació en el disc ‘Entre 20 aguas: A la música de Paco de Lucía’. Serrano és un virtuós del seu instrument i referent del ‘jazz ‘espanyol.

error: Content is protected !!