L’AUDITORI DE CASTELLÓ PRESENTA EN CONCERT AL MÍTIC CHUCHO VALDÉS

Chucho Valdés celebra a Castelló l’estrena de noves composicions i farà un recorregut musical per la seua extraordinària carrera

Estan a la venda les últimes entrades per al concert que tindrà lloc el dissabte 11 de desembre a les 19.30

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura,  presenta en concert a l’Auditori de Castelló una figura musical llegendària, Chucho Valdés.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, s’ha mostrat emocionat per “poder rebre a l’Auditori una de les grans figures internacionals de la música i en particular del jazz afrocubà modern. Una gran oportunitat per a veure un músic de gran trajectòria internacional que ha marcat el jazz”. Ribes ha volgut recordar que les comarques de Castelló són referència dins del circuit jazzístic amb propostes com el cicle Auditori Jazz Club o durant l’estiu, el Festival Internacional de Jazz de Peníscola.

Chucho Valdés oferirà el dissabte 11 de desembre, a les 19.30 hores, l’últim concert de la seua gira per l’Estat. Un concert especial amb l’estrena d’algunes de les seues últimes composicions i un recorregut musical per la seua extraordinària carrera. Al llarg de l’espectacle no faltaran peces del seu treball ‘Jazz Batá 2’, que va rebre el Grammy Llatí al millor àlbum de jazz llatí 2019 i és considerat un dels 50 millors discos llatins de la dècada per la revista estatunidenca ‘Billboard’.

El disc ‘Jazz Batá 2’ recull la idea revolucionària que Chucho Valdés va gravar per primera vegada en 1972 i que presenta un trio de piano jazz format amb tambors batà utilitzats en la música ritual de la religió ioruba a Cuba. En la seua instrumentació i el seu so, el disc expressa la cerca de Valdés per les arrels de la música afrocubana i la seua més profunda cubanització del jazz i el trio clàssic de piano jazz.

En aquest concert l’acompanyen a l’escenari Georvis Pico Milian (bateria), Reinier Elizarde Ruano (contrabaix) i Pedro Pablo Rodríguez Mireles (percussió).

error: Content is protected !!