L’AUDITORI DE CASTELLÓ PRESENTA LA FUSIÓ DE FLAMENC I ELECTRÒNICA DE ROCÍO MÁRQUEZ & BRONQUIO

El cicle ‘Un món de músiques’ obri el trimestre amb la presentació del treball de Márquez & Bronquio ‘Tercer cielo’

El Palau de Congressos de Peníscola presenta ‘Hanle’, una adaptació lliure de Hamlet de Roberto Hoyo

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dissabte 21 de gener a les 20.00 hores a l’Auditori de Castelló un nou concert del cicle ‘Un món de músiques’ amb la proposta musical de Rocío Márquez & Bronquio.

“Rocío va estar actuant a Castelló com a integrant d’un altre espectacle i ja ens vam fixar en el seu potencial”, ha comentat el delegat territorial de l’IVC a Castellló, Alfonso Ribes, i “és ara, amb aquest projecte de col·laboració amb Bronquio, quan arriba novament a l’Auditori, i ho fa amb un treball que està despuntant com una de les propostes musicals i creatives més interessants de l’últim any, i estem segurs que serà una de les revelacions de la temporada”, ha destacat Ribes.


Anomenada per la premsa com “la veu de la nova generació del cant flamenc”, Rocío Márquez (Huelva, 1985) fa més d’una dècada que està forjant una sòlida carrera artística que hui desborda el panorama flamenc, on és ja un clar referent i figura consolidada. Rocío està acompanyada en aquest projecte per Santiago Gonzalo AKA, ‘Bronquio’, un jove músic de tradició ‘punk’ i una de les sensacions de l’escena electrònica espanyola.

Rocío Márquez & Bronquio han unit les seues arts per a donar pas a ‘Tercer cielo’, un projecte que rep molt bones crítiques en la seua gira, que arriba aquest dissabte fins a l’Auditori de Castelló.

‘Tercer cielo’ és una producció de Delirioyromero Produccions SL amb el suport de l’Agència Andalusa d’Institucions Culturals de la Junta d’Andalusia i l’Institut Nacional d’Arts Escèniques i de la Música (INAEM). Agraïment residència ‘In Progress’ – Flamenc Festival, Ajuntament de Torrox i Fundació Conscienciarte.

Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/).

‘Hanle’, una adaptació lliure de Hamlet a Peníscola

El Palau de Congressos de Peníscola presenta aquest diumenge a les 19.00 hores ‘Hanle’, una interessant proposta dirigida i interpretada per Roberto Hoyo. Aquesta peça és una adaptació lliure de Hamlet, la reconeguda tragèdia de Shakespeare.

L’obra ens presenta a Àngel, que no ha tingut molta sort en la vida, però això no té per què impedir-li arribar on vulga. El protagonista sap que cal sacrificar molt per a tindre èxit, però que una vegada ho entens, no és tan difícil. La cultura d’Internet, la urbana i la japonesa es combinen per a dinamitzar la història amb elements com el ‘trap’ i l’‘aikido’.

Hoyo està acompanyat en la representació per L. Carlos Gómez.

error: Content is protected !!