L’AUDITORI DE CASTELLÓ PRESENTA L’ORQUESTRA DE SANT PETERSBURG I EL JOVE FENOMEN DEL PIANO ALEXANDRA DOVGAN

  • L’Orquestra de Sant Petersburg estarà acompanyada per un dels millors pianistes internacionals, Dmytro Choni
  • Amb només 14 anys, la pianista russa Alexandra Dovgan és tot un fenomen internacional

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa aquesta setmana a l’Auditori de Castelló dos concerts de música clàssica amb reconeixement internacional. El primer dels concerts tindrà lloc el dimecres 10 de novembre a les 19.30 hores amb l’Orquestra de Sant Petersburg i el pianista Dmytro Choni, i el dissabte 13, a la mateixa hora, la jove pianista russa Alexandra Dovgan interpretarà peces de Beethoven, Schuman o Chopin.

“Estem davant de dos dels concerts de clàssica més potents d’aquest trimestre a l’Auditori”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes. “És tot un privilegi poder tindre a Castelló l’Orquestra de Sant Petersburg acompanyada d’un dels pianistes més reconeguts internacionalment, Dmytro Choni”, ha remarcat Ribes.

El carismàtic director Juri Gilbo ha convertit l’Orquestra de Cambra de Sant Petersburg en una orquestra capdavantera en l’àmbit internacional i ha modelat un so inconfusible, combinant la llegendària escola de cordes russa amb la de vents d’Europa Occidental. En aquesta ocasió, acompanyats del pianista Dmytro Choni, un dels millors músics d’escala internacional, el programa que presentaran a l’Auditori estarà format per peces d’Elgar, Chopin i Txaikovski.

Alexandra Dovga, un fenomen internacional

L’Auditori de Castelló es prepara per a rebre el dissabte 13 de novembre tot un fenomen al piano. La jove Alexandra Dovgan ha aconseguit amb només 14 anys ser tot un referent. Ha estat guardonada en cinc concursos internacionals i ha actuat en algunes de les sales de concerts més prestigioses d’Europa i sota les batutes de grans directors com Valery Gergiev, Vladimir Spivakov i Vladimir Fedoseyev.

Ribes ha volgut fer una crida a tot el públic de Castelló per a assistir a aquest concert i ha fet una invitació especial “a tots els joves estudiants de música per a gaudir d’aquest concert amb una pianista de només 14 anys que està aconseguint grans èxits i reconeixements arreu del món”.

La pianista russa Alexandra Dovgan va nàixer en 2007. El seu talent va sorgir amb cinc anys quan va superar les proves extremadament competitives per a accedir a l’Escola Central de Música del Conservatori Estatal de Moscou, on actualment estudia amb la reconeguda mestra Mira Marchenko.

Alexandra Dovgan posseeix una presència carismàtica en l’escenari i una personalitat diferent, tot un fenomen.

error: Content is protected !!