LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE VALÈNCIA FUNCIONEN JA A PLE RENDIMENT

LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE VALÈNCIA FUNCIONEN JA A PLE RENDIMENT

La finalització de la majoria de restriccions sanitàries ha permès que la xarxa de Biblioteques Municipals de València torne al seu funcionament habitual. La nova situació permet el disseny d’una programació cultural presencial que omple ja les Biblioteques d’interessants activitats.

“La nova situació ens ha permès l’eliminació del control d’aforaments i la llibertat d’accés a la col·lecció, així com l’accés sense limitacions a les sales de lectura infantils, un servici molt demandat per la ciutadania i que estem molt contents de tornar a reprendre”, ha manifestat Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València.

La nova situació ha permés reprendre l’àmplia i diversa programació cultural a les Biblioteques Municipals. Este augment de l’activitat és especialment significatiu durant este mes, ja que octubre és un mes molt significatiu culturalment. A més de celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, es commemoren dates tan importants com el Dia de les Biblioteques, el 24 d’octubre, o el Dia de les Escriptores, uns dies abans. Per a totes estes ocasions, les Biblioteques han preparat un complet calendari d’activitats.

Núria Cadenes, Isabel Fortaleza o Antonio Benetó són alguns dels autors que han triat els espais culturals de les Biblioteques Municipals per a compartir els seus últims treballs. A estes trobades s’unirà la presentació, a la Biblioteca de la Petxina, de “101 Relats Bibliotecaris”, una obra col·lectiva i solidària que celebrarà el Dia de les Biblioteques.

El Dia de les Escriptores serà el marc en el qual es desenvolupe una interessant xarrada: “El segle XX de Hanna Arendt”, a la Biblioteca Joanot Martorell, en Marxalenes. Eixe mateix dia, la Biblioteca Clara Santiró i Font, en Sant Marcel·lí, ha organitzat un Taller de Poesia en el qual les autores de la Generació del 27 seran les protagonistes.

“L’extens programa cultural del mes d’octubre s’enriquirà amb la realització de més de huit exposicions de pintura, fotografia i artesania”, ha detallat Ibáñez. La Biblioteca de la Mar en Natzaret o la nova biblioteca de Benimaclet, Carola Reig Salva, seran algunes dels centres que albergaran diferents mostres al llarg del mes. La pròxima inauguració serà l’exposició “*Somnis”, a la biblioteca Isabel de Villena de Torrefiel.

El públic infantil

Els lectors i lectores més xicotets seran els protagonistes d’una gran part de les activitats previstes per a octubre. El seu comportament durant la llarga temporada ja superada ha sigut admirable i per això, les biblioteques els han tingut molt en compte per a desenvolupar activitats per a tots els públics.

La Biblioteca Municipal María Moliner, en el barri d’Algirós, ha posat en marxa una iniciativa per a bebés, el Club de Lectura per a lactants. Els primers mesos són fonamentals per al desenvolupament dels sentits; la lectura ajuda a estimular les seues capacitats i a fomentar aspectes relacionats amb el llenguatge, la comprensió i la imaginació.

A més, el Festival Valencirc omplirà de circ i màgia, quatre biblioteques en les quals es desenvoluparà part del programa d’esta mostra dels nous espectacles circenses. Les biblioteques de Benicalap, Vivers, Cabanyal – Canyamelar i Sant Marcel·li acolliran algunes d’estes representacions entre els dies 13 i 16 d’octubre.

Una cita doble

El mes no estaria complet sense dues cites fonamentals: la Fira del Llibre, que se celebrarà als Jardins de Vivers del 14 al 24 d’octubre i en la qual les Biblioteques Municipals de València tindran una activa participació amb diversos tallers d’animació lectora, i la Plaça del Llibre que se situarà un any més en la Plaça de l’Ajuntament del 27 d’octubre a l’1 de novembre.

error: Content is protected !!