L’ESPECTACLE ‘LA MORT I LA DONZELLA’ TRIOMFA EN LA NIT DE LES ARTS ESCÈNIQUES VALENCIANES AMB SIS GUARDONS

  • ‘Saguntiliada’, millor espectacle de teatre; el millor espectacle de dansa recau en ‘Soledad’; i el millor espectacle de circ és per a ‘Paüra’
  • ‘Sènia’ i ‘Roda’ s’emporten el guardó ‘ex aequo’ a millors espectacles  d’arts de carrer; i el de per a xiquets i xiquetes l’obté ‘Rebel·lió’

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha organitzat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, que s’han lliurat al Teatre Principal de València.

A l’acte han assistit el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i representants de diferents institucions valencianes.

El lliurament de guardons ha transcorregut en una gala de celebració de la tornada als teatres, amb un fil conductor basat en la història de superació i recuperació d’una companyia de teatre de principis del segle XX, en la qual s’han implicat professionals de moltes disciplines diferents.

Tal com es va anunciar fa uns dies, el premi d’honor que atorga Cultura de la Generalitat l’ha rebut l’entitat Payasospital, creada fa quasi 25 anys per intèrprets de circ que, coordinats amb equips mèdics i psicològics, donen suport al personal i els pacients dels hospitals. Payasospital és l’exemple de com la cultura ens cura des del punt de vista emocional i la força que té per a  la nostra recuperació com a societat.

Guardonades i guardonats 2021

S’han lliurat els guardons per a 18 categories, que han tingut 54 nominacions en total, 3 per categoria, amb la presència de 29 espectacles diferents.

‘Saguntiliada’, de la companyia Hongaresa de Teatre, ha obtingut el premi al millor espectacle de teatre; el millor espectacle de dansa ha recaigut en ‘Soledad’, de la companyia Titoyaya Danza; el millor espectacle de circ ha estat per a ‘Paüra’ de la companyia Lucas Escobedo; el d’arts de carrer, ‘ex aequo’ per a ‘Sènia’, de la companyia Fil d’Arena i ‘Roda’, de Marea Danza; i el millor muntatge per a xiquets i xiquetes l’ha obtingut el muntatge ‘Rebel·lió’, de l’Escalante Centre Teatral i Marea Danza.

L’espectacle amb més premis d’aquesta edició ha sigut ‘La mort i la donzella’, amb els sis guardons als quals estava nominat. Aquesta producció de l’Institut Valencià de Cultura, recentment reconeguda amb tres premis Max, ha rebut els premis a millor direcció coreogràfica per la seua directora i creadora, Asun Noales; millor il·luminació per a Juanjo Llorens; millor escenografia per a Luis Crespo; millor ballarina per a Carmela García; millor ballarí per a Eduardo Zúñiga; i millor música per a Telemann Rec, conjunt format per Aurora Baño i Pere Jou.

El premi a la millor direcció teatral ha recaigut en la directora i actriu Magüi Mira per l’obra ‘Adiós, dueño mío’; el premi a la millor actriu ha sigut per a Victoria Salvador per ‘Proyecto Meitner’; Roberto Hoyo ha sigut el millor actor per la seua interpretació en ‘Lázaro’ i la millor artista de circ Angela Sáez per ‘Tranvía n.º 12’.

El millor text ha sigut el de ‘Presoners’, escrit pels autors Pasqual Alapont, Sonia Alejo, Chema Cardeña, Patricia Pardo, Rodolf Sirera i Begoña Tena.

Daniel Machancoses s’ha endut el reconeixement en la categoria de millor versió, traducció o adaptació pel text de ‘El malfet d’Inishmaan’. 

El premi al millor vestuari ha sigut per a Marisa Ibañez i Svetlana Bokham pel seu treball en l’espectacle ‘Karpaty’.

error: Content is protected !!