L’HUMOR EXQUISIT DE LA ZARANDA ARRIBA A L’ARNICHES AMB ‘MANUAL PARA ARMAR UN SUEÑO’

L’HUMOR EXQUISIT DE LA ZARANDA ARRIBA A L’ARNICHES AMB ‘MANUAL PARA ARMAR UN SUEÑO’

En el seu 45é aniversari, La Zaranda, companyia Premi Nacional de Teatre, torna a Alacant amb ‘Manual para armar un sueño

Cultura de la Generalitat ofereix, al Teatre Arniches, l’últim i acabat d’estrenar espectacle de La Zaranda: ‘Manual para armar un sueño’, el divendres 28 d’abril, a les 20.30 hores.

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, destaca la rellevància d’aquesta mítica companyia i assenyala que: “No es pot parlar de teatre a Espanya sense fer referència a aquesta companyia, que no només és un referent artístic i referent de tot un corrent de creació escènica, La Zaranda és tot un exemple d’estructura i gestió de companyia. Estem molt contentes de rebre’ls amb aquesta peça que, ja en la seua estrena, ha rebut unes crítiques excel·lents”.

‘Manual para armar un sueño’, d’Eusebio Calonge, és una oda decidida a l’esperança, que vol fer llum en les tenebres d’un món hostil a tot el que escape al seu comerç, la fragilitat d’una flor que naix en un abocador i que, a pesar de tot, continua comunicant la seua bellesa.

Gaspar Campuzano, Enrique Bustos i Francisco Sánchez són els fantasmes i les ombres d’un vell actor que rememora temps i personatges passats que a ell li pareixen extraordinaris en aquesta peça d’humor intel·ligent que reflexiona sobre el teatre, la fama, el triomf i el fracàs.

Després de la seua estrena a Toledo el passat 15 d’abril, la crítica especialitzada ha dit coses com: “Una proposta lúcida, intimista, aborronadora, ‘valleinclanesca’, filosòfica, poètica i repleta d’un humor intel·ligent sobre el teatre, aquest art mil·lenari que reuneix en si mateix tots els vicis i totes les virtuts que puga atresorar l’ésser humà” (‘Diario Crítico’), o “El ritual que suposa cada obra d’aquests catedràtics de la dramatúrgia es basa en l’esperit amb què adornen la seua posada en escena. Alliberada de condicionants mítics i àvida d’una recreació simbòlica, en la qual aposten per adobar i ferir susceptibilitats, per a, d’aquesta manera, aconseguir remoure consciències, usant la senzillesa per a fer-la sublim” (‘Diario de Jerez’).

En el seu quaranta-cinc aniversari, la companyia de Jerez La Zaranda, Premi Nacional de Teatre en 2010, torna als escenaris amb aquest espectacle dirigit per Paco de la Zaranda, que es manté fidel al seu esperit reflexiu, carregat d’humor, en el qual parteixen de la realitat entesa com a punt de trobada entre un futur que no arriba i un passat sempre present.

error: Content is protected !!