L’INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA DONA SUPORT A LA XIX CAMPANYA DE CONCERTS D’INTERCANVIS ENTRE FEDERACIONS

  • La històrica campanya de concerts que tendeix llaços entre les federacions culturals valencianes torna al format original a partir de juny
  • Des de juny fins a octubre es realitzaran concerts en tota la geografia valenciana

L’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han anunciat la convocatòria de la XIX Campanya de concerts d’intercanvis entre federacions, que compta amb la participació de l’FSMCV, la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana, la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i la Federació d’Orquestres i Rondalles de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana.

Aquesta històrica campanya de concerts, activa des de 2005, va repartir en l’anterior edició 860 actuacions en 412 municipis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, en què van participar més de 24.000 músics, i s’hi van involucrar 175.000 espectadors i, així, es va convertir en una de les campanyes de concerts més grans del circuit cultural anual en territori valencià.

Les actuacions d’aquesta edició de 2022, que tindran una duració aproximada d’entre 45 minuts i una hora, recorreran la totalitat de la geografia valenciana. Començaran aquest mes de juny i s’allargaran fins a mitjan mes d’octubre.

Després de les dues últimes edicions marcades per la situació sanitària, en la qual aquesta campanya ha sigut adaptada a la situació sanitària, en la XIX Campanya de concerts d’intercanvis 2022 es recupera el format original del projecte amb intercanvis musicals entre les entitats participants. Per això, cada participació en la campanya suposarà la realització de dos concerts. D’una banda, l’entitat sol·licitant haurà d’organitzar un concert en què també participe una altra de les entitats recollides en aquestes bases. El concert conjunt haurà de ser respost, al seu torn, mitjançant la participació en una actuació organitzada per aquesta altra entitat.

El termini de presentació de sol·licituds per a participar en la campanya ja ha sigut obert per als concerts que es realitzaran des de juny fins al 13 d’octubre. La campanya obrirà un nou període de sol·licitud de participació del 2 al 20 de juny per als concerts que es realitzaran des del 22 de juny fins al 13 d’octubre.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat com aquesta campanya d’intercanvis “suposa un impuls per a l’activitat de les formacions musicals de les diferents federacions que participen i les estimula a compartir i créixer conjuntament, creant noves sinergies i col·laboracions que, a més, donen lloc a un circuit de concerts ja consolidat i molt ben rebut pel públic”.

Per a la presidenta de l’FSMCV, Daniela González, “la campanya d’intercanvis suposa una de les cites més esperades de l’any per al nostre moviment, que proporciona una agenda de concerts estable i molt necessària durant els mesos d’estiu oberta a tota mena de públics de les nostres tres províncies”. “És una campanya que ens fa especial il·lusió perquè ens permet obrir-nos a altres entitats i gaudir d’aqueixa sinergia que es produeix en celebrar concerts en els quals participen unitats artístiques de diversa naturalesa que conformen la nostra cultura valenciana, molt important per a mantindre aqueix sentiment de germanor entre aquestes històriques federacions”, hi afig la presidenta.

error: Content is protected !!