L’IVC DONA LA BENVINGUDA AL CIRC I LA MÚSICA AL TEATRE ARNICHES

L’IVC DONA LA BENVINGUDA AL CIRC I LA MÚSICA AL TEATRE ARNICHES

– L’Institut Valencià de Cultura col·labora amb Circarte i ofereix la funció ‘La punta mi nariz’ de Kolektivo Kónica

– La temporada de música s’obri a l’Arniches a ritme de fados amb el concert de Lina_Raül Refree
https://youtu.be/FMTePoJijKQ

L’Institut Valencià de Cultura es retroba amb el circ i la música a Alacant. El Teatre Arniches es torna a convertir en una de les seus del festival Circarte gràcies a la col·laboració de l’IVC. Serà el divendres 15 d’octubre, a les 20.30 hores, amb la funció ‘La punta de mi nariz’ de Kolektivo Kónica. El dissabte 16, a les 20.30 hores, torna la música a la programació, amb el concert de Lina_Raül Refree.

La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo ha manifestat la seua satisfacció per continuar col·laborant amb el festival Circarte, que enguany celebra la seua 12a edició i ha assenyalat: “Una de les grans alegries que ens ofereix cada temporada és retrobar-nos amb companys de viatge com Circarte, que ja són una part imprescindible en la nostra programació, cosa que reafirma la determinació de l’Institut Valencià de Cultura per donar suport a iniciatives com aquestes, imprescindibles per a les arts escèniques”.

‘La punta de mi nariz’ és el primer espectacle de la companyia Kolektivo Kónica, un col·lectiu de ports acrobàtics situat entre Euskadi i Catalunya que reuneix cinc dones en l’escenari. Francesca Lissia dirigeix aquest espectacle en el qual Clara Peters, Elisa Strabioli, Greta Marí, Shakti Olaizola, Michaela Fiorani es combinen, es cuiden, s’espenten, s’esvaren, es porten i es recolzen, cada un amb una forma, orígens i memòria distinta, com una posada en comú de camins que es troben en un mateix punt.

Un col·lectiu d’una disciplina per a la qual fa falta molt d’entrenament, constància i confiança, i que ofereix un espectacle amb molt d’humor, amb situacions absurdes, amb molt de cant, amb alegria i amor.

El dissabte arriba la música a l’Arniches amb un concert que reuneix dos grans músics: Lina Rodrigues i Raül Refree, que estableixen sobre l’escenari una relació molt especial que dona com a resultat aquesta emocionant proposta musical.

Raül Refree entén bé la passió: va produir ‘Los Angeles’, el disc que va revelar al món el fenomen Rosalía, i no va tindre dubtes quan va escoltar Lina cantar en el Clube de Fado, un dels locals de fado més reconeguts, llar de molts grans cantants i músics.

El duo Lina_Raül Refree té com a principal font d’inspiració el cançoner de fados de la gran Amália Rodrigues i ha rebut excel·lents crítiques de mitjans internacionals com ‘The British Guardian’ i ‘Times’, del portal nord-americà, ‘Pitchfork’ o del diari francés, ‘Le Monde’.

La qualitat d’aquest treball de Lina & Raül Refree els ha valgut el premi de la crítica alemanya PrePreis der deutschen Schallplattenkritik i el Coup de Coeur de l’Acadèmia Charles Cros.

error: Content is protected !!