L’OBRA ‘PRESONERS’ S’EMETRÀ PER LA PLATAFORMA EN LÍNIA STAGEIN

Carmen Amoraga explica que de manera gratuïta es pot visionar la producció teatral que va ser representada al monestir de Sant Miquel dels Reis

‘Presoners’, la producció teatral de la Direcció General de Cultura i Patrimoni sobre les cartes que es van intercanviar els presos amb les seues famílies durant la dictadura franquista, s’emetrà per la plataforma en línia StageIn (www.stagein.tv).

És una ficció basada en fets reals que es compon de sis monòlegs, la reivindicació dels quals és retornar la veu a tots els qui van ser silenciats des del final de la Guerra Civil fins al 1975. Ha sigut representada al monestir de Sant Miquel dels Reis i ara es pot gaudir en la pantalla des de qualsevol lloc del món.

Dirigida per Carles Alberola amb l’assistència tècnica d’Albena Teatre, els textos estan escrits per Pasqual Alapont (‘Descalç’, interpretat per Bruno Tamarit), Sònia Alejo (‘Matilde i els llops’, amb la interpretació d’Águeda Llorca), Chema Cardeña (‘La veu d’altres’, amb Miguel Ángel Romo com a protagonista), Patricia Pardo (‘Les arracades i el pantà’, interpretat per Merce Tienda), Rodolf Sirera (‘Matinada’, amb la interpretació de Maria Caballero) i Begoña Tena (‘El mestre’, protagonitzat per Enric Juezas). A aquestes sis històries se suma el pròleg de Chema Cardeña, “La memòria tancada”, i l’epíleg de Pasqual Alapont, “El clam del silenci”.

En els últims premis d’arts escèniques valencianes, entregats per l’Institut Valencià de Cultura, va obtindre el reconeixement al millor text.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha definit ‘Presoners’ com un “document sobre el nostre passat que reflecteix el sofriment de les persones que injustament van ser privades de llibertat per defensar una societat millor per a tots”.

Amoraga ha explicat que amb la difusió d’aquesta obra per la plataforma StageIn “s’amplifica el nombre de persones que poden visionar aquest espectacle d’històries que commouen i que no han pogut assistir a les representacions del monestir de Sant Miquel”.

La plataforma StageIn ofereix ‘Presoners’ amb subtítols en castellà, valencià i anglés, i accessible per a persones sordes i cegues, ja que aquestes últimes poden disposar d’audiodescripcions. Això converteix StageIn en una eina pionera i oberta a tots i totes.

error: Content is protected !!