L’OCV DEDICA LA SESSIÓ DE ‘MATINS A LES ARTS’ D’AQUEST DIUMENGE A MOZART

Les Arts obri les portes de la sala principal amb localitats amb un preu únic de 5 euros

Els músics de l’OCV interpretaran obres per a vent i corda del geni de Salzburg

Les Arts celebra aquest diumenge a les 12.00 h la tercera edició de la temporada de ‘Matins a Les Arts’, amb un concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV). La directora Paloma Brito es posarà al capdavant de l’OCV que, en formació cambrística, interpretarà obres de Mozart amb localitats amb un preu únic de 5 euros.

La secció de cordes iniciarà aquesta ‘matinée’ musical amb l’‘Adagi i fuga en do menor, KV 546’. Aquesta fuga va ser composta originalment en 1783 per a ser interpretada per dos pianos, però temps més tard Mozart la va adaptar per a cordes i li va afegir un breu adagi com a pròleg, que va resultar en aquesta nova versió que va afegir oficialment al seu catàleg en 1788.

A aquesta la seguirà el ‘Concert per a oboé i orquestra en do major, KV 314’, en el qual Christopher Bouwman, oboé solista de l’OCV, prendrà el paper protagonista. Aquesta peça s’ha convertit en una de les composicions més estudiades de tot el repertori de l’instrument de vent. La seua partitura va ser un obsequi de Mozart a l’oboista italià Giuseppe Ferlendis en 1777.

Per a finalitzar el concert, l’OCV interpretarà la ‘Simfonia 29, en la major, KV 201 (186a)’, que Mozart va escriure en 1774 i que és una de les més conegudes del seu període primerenc, gràcies a la gran expressivitat de la composició. En aquestes dues últimes peces intervindran oboés, trompes i la secció de cordes.

El cicle ‘Matins a Les Arts’ inclou una programació diversa a un preu de 5 euros, que compta com a intèrprets amb els diferents actius artístics de Les Arts: l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, el Cor de la Generalitat Valenciana i els cantants del Centre de Perfeccionament.

Les pròximes sessions de ‘Matins a Les Arts’ són: el 5 de març, a càrrec dels artistes del Centre de Perfeccionament; el 2 d’abril, amb el Cor de la Generalitat Valenciana com a protagonista, i, finalment, el 7 de maig, amb un nou concert interpretat pels professors de l’OCV i dirigit per James Gaffigan.

error: Content is protected !!