L’ORQUESTRA DE CAMBRA DE PARÍS ARRIBA A L’AUDITORI DE CASTELLÓ AMB MENDELSSOHN, MOZART I BIZET

El concert, dins de l’abonament d’hivern, tindrà lloc el dijous 9 de març a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló

El Palau de Congressos de Peníscola projecta la premiada pel·lícula ‘La consagración de la primavera’

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 9 de març a les 19.30 hores, a l’Auditori de Castelló, el concert de l’Orquestra de Cambra de París.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “l’Auditori tindrà la visita d’una de les orquestres de cambra més importants de tota Europa” i, en aquest sentit, Ribes ha valorat que “tanquem un trimestre en el qual hem tingut tres grans orquestres de cambra, com són la Metamorphosen de Berlín, la Catalana i ara l’Orquestra de Cambra de París, que ens ha col·locat com un dels escenaris més reputats dins d’aquestes formacions”. “La programació de clàssica està funcionant molt bé i encara ens queda, dins de l’abonament d’hivern, un concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb la direcció d’Antonello Manacorda, i un concert del gran pianista Javier Perianes”, ha recordat Ribes.

L’Orquestra de Cambra de París es considera una de les orquestres de cambra més rellevants d’Europa. Més de quaranta anys després que fora fundada i mitjançant un període d’important renovació en els últims anys, està incorporant una nova generació de músics francesos que l’han convertida en una de les orquestres permanents més joves de França i la primera orquestra francesa a aconseguir una vertadera paritat de gènere.

El concert, que estarà dirigit per Nil Venditti i el pianista David Fray, com a solista, presenta un programa format per ‘Les Hèbrides’, op. 26. Obertura ‘La cova de Fingal’, de Felix Mendelssohn. A continuació, el concert per a piano núm. 9, en mi bemoll major, K. 271 ‘Jeunehomme’, de W. A. Mozart, i, per acabar, ‘Simfonia en do major’, de G. Bizet.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu de 10 a 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/). Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a ‘Entrada i +’. Quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’aconsegueix un tiquet que permet comprar, en les taquilles del Teatre Principal o de l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

‘La consagración de la primavera’ a Peníscola

El Palau de Congressos de Peníscola presenta un cap de setmana de cinema amb la projecció de la pel·lícula ‘La consagración de la primavera’ de Fernando Franco amb la interpretació de Valeria Sorolla, Emma Suárez i el recentment premiat amb un Goya com a actor revelació, Telmo Irureta.

La pel·lícula ens conta la història de Laura, que acaba d’arribar a Madrid per a instal·lar-se en un col·legi major i estudiar la carrera de Químiques. Sola i quasi sense diners, intenta adaptar-se a la seua vida universitària mentre lidia amb les seues inseguretats. Una nit, per casualitat, coneix a David, un xic amb paràlisi cerebral que viu amb sa mare, Isabel. Laura inicia amb ells una relació de confiança mútua que l’ajuda a superar els seus complexos i afrontar una nova etapa cap a la maduresa. Aquesta projecció, tindrà lloc dissabte 11 i diumenge 12 de març a les 19.00 hores

error: Content is protected !!