‘LUCAS’, ‘LAS CONSECUENCIAS’ I ‘EL LODO’ ACAPAREN LES NOMINACIONS DELS PREMIS BERLANGA 2021

  • Els acadèmics i actors Amparo Oltra i Raúl Navarro han donat a conéixer les nominacions
  • Els guardons es lliuraran el pròxim 4 de desembre al Teatre Principal d’Alacant

Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, organitza la IV edició dels Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià.

Els acadèmics i actors Amparo Oltra i Raúl Navarro han anunciat les nominacions a les 21 categories competitives d’aquests guardons autonòmics, que es lliuraran el pròxim 4 de desembre al Teatre Principal d’Alacant, en una cerimònia retransmesa per À Punt.

En l’acte de lectura de les nominacions també han participat el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis; el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno; i una representació de l’AVAV.

Les nominacions les han decidides els acadèmics i acadèmiques de l’AVAV entre les més de 40 obres presentades.

Opten a millor llargmetratge les pel·lícules següents: ‘Espíritu Sagrado’ de Jaibo Films, Apellániz y De Sosa, La Fábrica Nocturna (FR) i Teferruat (TQ); ‘Las Consecuencias’ de Sin Rodeos Films España, Las Consecuencias AIE i Érase una vez Films; i ‘Lucas’ de Telespan 2000 i Raw Pictures.

En la categoria de millor llargmetratge documental els títols nominats són: ‘Carceller. L’home que va morir dues vegades’, de Mediterráneo Media Entertaiment; ‘Here Comes The Sun: xicotetes reflexions sobre turisme de sol i platja’, de Nakamura Films i Kaishaku Films; i ‘Posidonia’, de Jaibo Films.

Les nominacions a millor direcció són per a Àlex Montoya per ‘Lucas’; Chema García Ibarra per ‘Espíritu Sagrado’; i Claudia Pinto Emperador per ‘Las Consecuencias’.

Al millor guió opten Àlex Montoya i Sergio Barrejón per ‘Lucas’; Chema García Ibarra per ‘Espíritu Sagrado’; i Claudia Pinto Emperador i Eduardo Sánchez Rugeles per ‘Las consecuencias’.

Álex Montoya per ‘Lucas’, Elena Ruiz per ‘Las consecuencias’ i Marta Salas per ‘El lodo’ són els nominats al premi a millor muntatge i postproducció.

Gabo Guerra per ‘Las consecuencias’; Guillem Oliver per ‘El lodo’, i Jon D. Domínguez per ‘Lucas’ són els nominats en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació.

Per a la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Joaquín Climent per ‘El lodo’, Jorge Motos per ‘Lucas’ i Nacho Fernández per ‘Espíritu Sagrado’.

La millor actriu protagonista es decidirà entre Juana Acosta per ‘Las consecuencias’, Paz Vega per ‘El lodo’ i Tamara Casellas per ‘Ama’.

En la categoria de millor vestuari les nominades són: Giovanna Ribes per ‘El Cover’ i per ‘El lodo’, així com Raquel Porter per ‘Visitante’

Al premi a millor maquillatge i perruqueria estan nominats: Sara Vilar i Amparo Carrió Esteban per ‘Visitante’; i Vicen Betí per ‘El Cover’ i per ‘Frederica Montseny, la dona que parla’.

Els nominats a millor so han sigut: Dani Navarro i Iván Martinez Rufat per ‘El lodo’; José Manuel Sospedra per ‘El Cover’; i Leticia Argudo i Jorge Flor per ‘Visitante’.          

Pel que fa al premi a millor música original, opten al guardó Nacho Mañó i Joana Estevao per ‘El Cover’, Vincent Barrière per ‘Las Consecuencias’, i Xema Fuertes i Amadeo Moscardó per ‘El lodo’.

Les nominacions a millor actor de repartiment són per a Jordi Aguilar per ‘Lucas’, Jorge Cabrera per ‘Lucas’ i Roberto Álamo per ‘El lodo’.

En la categoria de millor actriu de repartiment aspiren al premi Carolina Yuste per ‘El Cover’, María Romanillos per ‘Las consecuencias’ i Susi Sánchez per ‘El lodo’.

La millor direcció artística s’elegirà entre Jero Bono per ‘Lucas’, Leonor Díaz per ‘Espíritu Sagrado’ i Rafa Jannone per ‘Frederica Montseny, la dona que parla’.

Jordi Llorca, Albert Espel, Yadira Ávalos, Carme Sánchez i Claudia Pinto per ‘Las consecuencias’; José Jaime Linares per ‘El lodo’; i Miguel Molina per ‘Espíritu Sagrado’ són els nominats a la millor direcció de producció.

Les nominacions a millor sèrie documental són ‘Crònica mèdica’ de Barret Cooperativa, ‘Terres de Cinema’ de L’Andana Audiovisual, i ‘Tresors amb Història’ de Sunrise Pictures.

Pel que fa a millor curtmetratge de ficció, opten al premi: ‘Dana’ de Lucía Forner Segarra, ‘Mindanao’ de Caballo Films i Filmeu i ‘Pura Sangre’ de César Tormo.

Els títols nominats a millor curt documental són: ‘La Bomba Carraixet’ de Los sueños de la Hormiga Roja; ‘La Gàbia’ de Jaibo Films i ‘No s’apaguen les Estreles’ de Tourmalet.

Com que s’ha produït un empat en les votacions en aquesta categoria, les quatre nominacions a millor curt d’animació són per a ‘Goodnight Spa’ de Gallego Bros, ‘Oddity’ de Barreira Arte y Diseño, ‘Proceso de selección’ de TV ON; i ‘Re-Animal’ de Rubén Garcerà.

Opten al premi a millor videojoc: ‘Onirike’ de DevilishGames (Spherical Pixel SL); ‘Tamiku’ de Josyan; i ‘Tower Princess’ d’AweKteaM. El jurat d’aquest premi ha estat format pels especialistes en videojocs Carles Pons, Sara Galiana Solá, Mercedes Rodrigo, Eva Gaspar i Gisela Vaquero.

error: Content is protected !!