MANISES CLAUSURA LA 15 EDICIÓ DE LA BIENNAL DE CERÀMICA

Es tracta de la primera celebrada sota el paraigua de la Unesco

Manises celebra el divendres 9 de setmbre l’acte de cloenda de la XV Biennal Internacional de Ceràmica, una edició molt especial perquè és la primera que se celebra des de la designació com Ciutat Creativa de la Unesco i pel fet que es va haver d’ajornar el 2021 a causa de la pandèmia..

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, ha afirmat que aquesta Biennal “després de tres anys ha tornat a posar a Manises en l’epicentre de la ceràmica, amb la participació de centenars d’artistes internacionals i una gran qualitat de les obres presentades a concurs”.

Durant l’acte, que tindrà lloc al Museu de Ceràmica de Manises (MCM) a partir de les 19.00 hores, es visionaran vídeos de l’exposició de les obres guanyadores i seleccionades d’aquesta edició, així com de les tres exposicions paral·leles que s’han mostrat al públic des de la inauguració el passat 10 de juny. 

També es farà el recompte dels vots de les persones que han visitat l’exposició de les obres seleccionades, ubicada a la Sala d’Exposicions dels Filtres i que ha comptat amb 56 peces finalistes de les 597 presentades, i se sortejarà un catàleg de la Biennal i l’associació d’Amics del Museu regalarà una camiseta dissenyada per Xavier Monsalvatje.

Les obres guanyadores en aquesta edició van ser, en la modalitat de ceràmica artística amb el Premi President de la Generalitat Valenciana l’obra Mi jardín del edén, de Rafael Jiménez Chacón (Sevilla), i amb el Premi Diputació de València Folding in Motion, de Simcha Eve-Chen (Rehovot, Israel), mentre que també van ser reconegudes Pesantezza, de Fernanda Cortés (Mèxic) amb el Premi Ciutat de Vénissieux per a menors de 35 anys, i Globe, d’Eloisa Gobbo (Pàdua, Itàlia) amb el Premi Fundació Museu de Montelupo. Igualment, el Premi Ciutat de Manises en la modalitat de disseny de producte ceràmic va ser per a l’obra Fire Works, d’Ubaldo Cristóbal Serrano (Madrid).

Al mateix temps, també s’inauguraren al mes de juny tres exposicions paral·leles: la mostra On anem, de Carie Oltmann, Premi Disseny de Producte Ciutat de Manises de 2019, al Museu de Ceràmica; Casa 8, d’Uxue López, Premi President de la Generalitat Valenciana de l’edició anterior, a la sala Vicent Ros de la Casa de Cultura; i la retrospectiva Sappari d’Hisae Yanase al MUMAF. Durant aquests tres mesos també han tingut lloc diferents activitats amb la ceràmica com a fil conductor, com conferències i cinema.

error: Content is protected !!