‘MÉS DE 50 ANYS CANTANT’ I RECORDANT DES D’ALBAIDA LA FIGURA D’EDUARDO TORRES

L’Agrupació Vocal Eduardo Torres celebra el seu més de mig segle de vida dins dels actes del 150 natalici del mestre albaidí

A més, presentaran demà 8 de juliol a les 22.30 h el llibre Més de 50 anys cantant dins del seu tradicional concert  vocal al Pati d’Armes del Palau dels Milà i Aragó

Fa 150 anys va nàixer a Albaida el mestre Eduardo Torres. Conegut i reconegut al llarg del món per la seua obra tant de caràcter sacre com profà, Eduardo Torres, va ostentar llocs importants com a mestre de Capella a diferents catedrals i fins i tot va ser fundador, junt amb el seu amic Manuel de Falla, de l’Orquestra Bètica de Cambra. La ciutat natal, Albaida, s’ha centrat en la seua figura per a commemorar aquest any amb conferències, xarrades, concerts, materials divulgatius, entre altres accions d’homenatge i reconeixement a un dels compositors de música d’orgue més rellevants d’època contemporània, següent recordat com “El Maestro” pel món de la composició i interpretació de música per a aquest instrument.

Dins dels actes de celebració del natalici de Torres, demà divendres 8 de juliol tindrà lloc el concert-presentació del llibre Més de 50 anys cantant a càrrec de l’Agrupació Vocal Eduardo Torres al Pati d’Armes del Palau a les 22.30 h. Aquesta agrupació va nàixer baix el paraigua del centenari del mestre, va estar fundada per Mariano Segura i ja fa més de 50 anys que dona la nota en la ciutat, sent un dels pilars culturals dins de la música d’Albaida i a la Comunitat Valenciana, com a referent de les societats de música vocal.

El tradicional concert d’estiu de l’Orfeó aprofitarà per a presentar el llibre Més de 50 anys cantant que han editat per dignificar la música coral i el paper de l’agrupació vocal durant més de 50 anys. Cal tindre en compte que aquesta edició especial és limitada i les persones interessades la podran adquirir en el propi concert-presentació.

En aquest concert s’escoltaran cançons emblemàtiques de la música coral en general i aquelles més emotives per a l’Agrupació Vocal Eduardo Torres i que l’han marcada des de la seua fundació. Per al regidor de Cultura, Josep Manuel Juan, “es tracta d’una de les dates més esperades dins de la programació de l’Any Torres donada la implicació de l’Orfeó en la vida cultural de la ciutat durant aquest més de mig segle d’història” i és que “ha sigut principalment aquesta associació qui ha cultivat l’estima per l’obra de Torres a la població d’Albaida, així com han posat el cor en interpretar-la any rere any, amb peces tan volgudes per moltes albaidines i molts albaidins com l’Himne de la Mare de Déu del Remei, que enguany fa 100 anys, o Salve Madre, totes dues del mestre”.

error: Content is protected !!