Mostra de València entregarà un premi a la distribuïdora de la pel·lícula guanyadora a Espanya

La 37 edició d’este certamen, que se celebrarà del 20 al 30 d’octubre, també augmentarà la dotació econòmica dels guardons de la Secció Oficial

El festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani augmentarà enguany la quantia del seu principal premi, la Palmera d’Or que, destinat a la productora del film guanyador, passarà de 25.000 euros a 30.000 euros. A este import s’afegiran altres 15.000 euros que rebrà la distribuïdora espanyola que adquirisca els drets de la pel·lícula guanyadora per al territori espanyol. A més, la Palmera de Plata augmentarà també la seua dotació i passarà de 15.000 € a 20.000 €. “L’objectiu del festival és incentivar l’estrena a Espanya de la pel·lícula guanyadora i que el film puga arribar al màxim de públic possible”, tal com ha explicat la regidora de Recursos Culturals i presidenta de l’Organisme Autònom Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals, Gloria Tello.

Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que se celebrarà del 20 al 30 d’octubre, compte per a la seua edició de 2022 amb un pressupost de 611.000 euros, “la major quantitat des que l’Ajuntament de València va recuperar el festival en 2018”. “Este increment reforçarà les seues principals línies d’actuació, basada en la qualitat, contemporaneïtat i pertinència de les pel·lícules seleccionades; en la presència de figures de l’àmbit cinematogràfic mundial per a acostar-les a ciutadania, premsa i professionals del sector; en l’oferta d’activitats complementàries que enriquisquen el programa global, i en la publicació d’obres divulgatives relacionades amb el cinema del mediterrani i les seues principals figures”, tal com ha manifestat la regidora.

“Este augment pressupostari forma part del compromís d’este Ajuntament amb l’impuls del sector audiovisual, des del punt de vista econòmic i social, a més de consolidar el festival com a motor de dinamització de la cinematografia mediterrània”, ha reiterat Gloria Tello, després d’assegurar que este festival, des del seu retorn en 2018, “s’ha convertit en un certamen de referència en l’àmbit nacional i internacional, mantenint-se fidel a la seua cita presencial amb el públic fins i tot en la difícil situació de pandèmia que encara afecta la cultura”. “L’augment de la quantia en els premis i la implementació d’un estímul a la distribució contribuirà al fet que Mostra de València continue creixent en qualitat i continguts”.

error: Content is protected !!