PARAULES DE CARMEN ALBORCH PER A TANCAR L’EXPOSICIÓ QUE HA MOSTRAT EL SEU ARXIU PERSONAL EN LA BIBLIOTECA VALENCIANA

Amics de Carmen Alborch han llegit cites seues en homenatge a la valenciana que va lluitar per la igualtat i la justícia social

Francis Montesinos, Concha Gisbert, Rosángeles Valls i Rosa Conde, entre d’altres, han participat en l’homenatge

L’exposició ‘Paraula de Carmen: Carmen Alborch, una vida compromesa’ s’ha tancat amb l’homenatge que han rendit els seus amics i família a la política, que va lluitar per la igualtat i la justícia social des de les seues responsabilitats públiques amb el seu compromís personal.

A la Biblioteca Valenciana han ressonat les paraules de Carmen Alborch que  han sigut recitades en una lectura participativa per la coreògrafa Rosángeles Valls; el dibuixant Ortifus; el dissenyador de moda Francis Montesinos, l’exconseller d’Educació i Cultura, Cipriano Ciscar; l’exministra del Govern, Rosa Conde; l’arqueòloga Carmen Aranegui; el periodista Fernando Delgado; el crític d’art Salvador Albiñana; el dramaturg Rodolf Sirera; el catedràtic de Dret Jesús Olavarría; la catedràtica d’Història Isabel Morant; l’advocada Concha Gisbert; l’escriptor Alejandro Máñez, i l’exalcalde de Castelló de Rugat, Vicent Moreno.

L’exposició ‘Paraula de Carmen: Carmen Alborch, una vida compromesa’, que es tanca hui, ha rebut gran afluència de públic interessat per conéixer els documents que pertanyien a la intel·lectual valenciana i manifestaven els seus pensaments, escrits o parlats. Cartes, manuscrits, discursos, fotografies i lectures que van acompanyar la vida pública de Carmen Alborch s’han mostrat a la sala capitular de la Biblioteca Valenciana. En total, han visitat aquesta exposició 1.700 persones des del mes de novembre passat.

En la clausura, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Alborch, ha destacat que “sempre va treballar per aconseguir un món més just amb diàleg i fugint de les polèmiques, usant les paraules per a arribar a acords, acceptant la confrontació educada de les idees i rebutjant la crispació i els insults”.

Amoraga ha dit que el seu tarannà era com el seu somriure: “immens”, i que va treballar a millorar la vida dels altres, va combatre contra els abusos i la violència de gènere i era una convençuda que “la cultura sanaria la societat”.

La Biblioteca Valenciana custodia el fons documental personal de Carmen Alborch des de maig de 2022, quan els seus germans el van cedir. L’arxiu està format per cinquanta caixes que contenen documents originals, fotografies en paper, retalls de premsa i arxius d’imatges digitalitzades que corresponen principalment a la seua faceta pública de la intel·lectual i política. Els tècnics treballen en l’ordenació i catalogació de tots els documents perquè, en breu, els puguen consultar els investigadors.

error: Content is protected !!