PODEROSES · ALEJANDRO MAÑAS · LA CAPELLA · ALCOI

PODEROSES · ALEJANDRO MAÑAS · LA CAPELLA · ALCOI

La Capella de l’Antic Asil d’Alcoi és el lloc on es pot visitar, fins el 30 d´abril, l´exposició Poderoses de l’artista Alejandro Mañas García (Castelló, 1986).

Poderoses és un homenatge a les dones sàvies, a unes dones que, tot i les dificultats patriarcals d’un context més que hostil, propi dels temps que els va tocar viure, van saber des de la seua intel·ligència i coneixement fer front als designis imposats sobre els seus cossos i les seues veus. Unes dones, que acompanyades per la religió, trobaren el camí de la llibertat mitjançant la lectura i l’escriptura, virtuts que sols podrien cultivar en l’interior dels convents, allunyades de les obligacions patriarcals del matrimoni i la maternitat, la qual en la majoria de les ocasions les podria portar a la mort.

En aquesta exposició, Alejandro Mañas conjuga el passat i el present de les dones posant èmfasi en la necessària reconstrucció de la genealogia feminista, esborrada en temps passats, amb la intenció que aquesta aflore i s’entrellace amb les dones valentes i fortes que rodetgen a l´artista (sa mare, les dones de la seua família, les seues amigues, les seues companyes de treball). Una exposició a més, on la mística és palpable sota atmosferes transformadores plenes de sentiments, calma i renovació.

Irene Ballester Buigues. Comissària de l’exposició

error: Content is protected !!