PRESENTACIÓ VII FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS

Este dilluns, 25 d’octubre a les 13h a la Sala del Terrat, del Centre de Cultura Contemporània OCTUBRE. C/ Sant Ferran, 12 460001 València es presenta el VII Festival Cinema Ciutadà Compormés que comptarà amb la presència de: Abel Guarinós, Director  General de l’Institut Valencià de Cultura IVC. Jose Luis Moreno, Sotsdirector general d’Audiovisual de l’IVC. Jose Ignacio Pérez -Rico, Director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern. Anna Oliver, Presidentad’Acció Cultural del País Valencià ACPV i Jose Ignacio Pastor, President d’ACICOM i Director del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés

El FESTIVAL

El Festival Cinema Ciutadà Compromés, que enguany desenvolupa la seua setena edició, és el més gran de la Comunitat Valenciana, tant pel que fa a la seua durada (més d’un mes) com per la quantitat d’audiovisuals que es presenten 75 audiovisuals que es projectaran en 44 sales diferents de més de 21 localitats d’arreu el territori valencià.

Un Festival amb un fort arrelament a la societat civil organitzada. El certamen implica a més de 60 entitats de diferent caire de tot el país (associacions veïnals, culturals, de defensa del territori, ecologistes, etc.)

Cinema Compromés. El FCCC tracta temàtiques de màxima actualitat: Memòria històrica, Feminismes, Territori i Noves realitats socials.

El cinema com a experiència emocional col·lectiva. A través del cine-fòrum s’estableixen conversatoris entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, generant uns lligams emocionals més enllà de la projecció dels audiovisuals.

Amb el Festival es pretén desenvolupar la part crítica i social de l’audiovisual fet a la nostra terra, atenent i prestant major atenció als productes fets en valencià.

Dur l’audiovisual on està la ciutadania. Utilitzem sales comercials com Cinemes LYS,  Multicines d’Ontinyent i institucionals (universitats, museus, cases de cultura, etc.); però especialment sales d’associacions, ateneus, col·lectius, plataformes, etc.

En esta edició del FCCC, ACICOM torna a premiar els millors projectes en diverses categories: documental, foment del valencià, micro-mecenatge, ficció, valors ciutadans, etc.

Sobre ACICOM

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), és una associació independent, plural i crítica, que al novembre compleix 12 anys d’antiguitat, amb la qual es troben vinculades més de 900 persones de diferents àmbits, amb un denominador comú: l’interès per generar pensament, debat, acció i sinèrgies, en relació amb la comunicació i la defensa dels drets de la ciutadania.

L’àmbit d’actuació d’ACICOM se circumscriu a la Comunitat Valenciana, si bé són múltiples les ocasions en les quals les persones membres participen en activitats vinculades amb la comunicació a la resta de l’Estat, gràcies als nombrosos acords de col·laboració subscrits amb entitats similars.

error: Content is protected !!