SET CURTMETRATGES VALENCIANS HAN SIGUT SELECCIONATS PER ALS PREMIS GOYA

  • Tres obres d’animació i quatre de ficció conformen la presència valenciana en la pròxima edició dels Premis Goya
  • Cinc d’aquests curtmetratges compten amb les ajudes a la producció que convoca Cultura de la Generalitat a través de l’IVC

L’Acadèmia del Cinema Espanyol ha donat a conéixer els curtmetratges seleccionats per a competir en la 36a edició dels Premis Goya, la gala de la qual se celebrarà a València el 12 de febrer de 2022.

La comissió de curtmetratges ha seleccionat deu títols d’animació, deu en l’apartat documental i quinze en la categoria de ficció, que podran ser votats pels acadèmics en les pròximes setmanes, per a decidir els que finalment optaran als Goya 2021. D’aquests 35 curts, set són valencians.

Entre els seleccionats hi ha tres curts valencians d’animació: ‘Proceso de selección’, dirigit per Carla Pereira i produït per TV ON; ‘Umbrellas’, dirigit per Álvaro Gómez i José Prats i produït per Bígaro Films; i ‘Oddity’, dirigit per Ana Juesas i Germán Chazarra i produït per Barreira Arte y Diseño.

En l’apartat de ficció s’han seleccionat quatre curtmetratges: ‘Stanbrook’, dirigit per Óscar Bernàcer i produït per Nakamura Films i Nephilim Producciones; ‘Mindanao’, dirigit per Borja Soler i produït per Caballo Films i Filmeu; ‘Dana’, dirigit i produït per Lucía Forner Segarra, i ‘Tótem Loba’, dirigit per Verónica Echegui i produït per Estela Films i Pólvora Films, la productora de l’actor valencià Arturo Valls.

L’Institut València de Cultura té previst organitzar projeccions d’aquests set curts a la Filmoteca de València per a periodistes i els acadèmics valencians que participen en les votacions de l’Acadèmia de Cinema, abans que es conega la llista final de curtmetratges nominats a final d’any.

Cinc d’aquests curtmetratges compten amb les ajudes a la producció que convoca la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura: ‘Proceso de selección’, ‘Umbrellas’, ‘Stanbrook’ ‘Mindanao’ i ‘Dana’.

‘Stanbrook’ i ‘Proceso de selección’ també formen part del primer volum del catàleg Curts Comunitat Valenciana 2021. Amb l’edició d’aquest catàleg, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, promociona el curtmetratge valencià tant en festivals nacionals i internacionals de cinema com en mercats i altres esdeveniments del sector audiovisual.

error: Content is protected !!