TEATRE, DANSA-FLAMENC I TITELLES EN L’ARNICHES D’ALACANT

  • Silvia de Pé, Sara Cano i Pablo Vergne estaran en el Teatre Arniches amb les seues propostes de teatre, dansa-flamenc i titelles
  • ‘Sense tempo’ de Sara Cano, inspirada en ‘La leyenda del tiempo’ de Lorca, va obtindre el Premi Max 2020 a la millor coreografia

L’Institut Valencià de Cultura ofereix a Alacant una programació que inclou teatre, dansa i titelles de divendres a diumenge. El Teatre Arniches planteja un cap de setmana irresistible amb propostes per a tots els públics i gustos. Alicia Garijo, delegada de l’IVC a Alacant, ha comentat que: “Aquest cap de setmana no hi ha excusa per a faltar a la cita amb la cultura en l’Arniches. Tenim tres espectacles molt diferents: teatre, dansa-flamenc i titelles amb un denominador comú: la qualitat”.

El divendres 26 a les 20.30 hores, Silvia de Pé arriba a les taules de l’Arniches amb una proposta reivindicativa que pretén, a més, ser un homenatge a aquelles dones valentes, silenciades i oblidades. Laila Ripoll signa la dramatúrgia d’aquest espectacle creat a partir de Josefina Aznárez, un dels personatges de la novel·la ‘La carne’ de Rosa Montero. Una dona imaginària que representa moltes dones reals. Un personatge que traspassa fins al punt de convertir-se en la raó de ser d’aquesta producció dirigida per Alberto Castrillo-Ferrer i José Recuenco.

Una altra dona pren el relleu de la programació. La dansa contemporània amb arrel flamenca arriba el dissabte 27 de novembre a les 20.30 hores. Sara Cano presenta ‘Sin tempo’, un espectacle que pren com a punt de partida una nova revisió de la famosa ‘Leyenda del tiempo’, de Federico García Lorca, creant un món oníric en què poder butejar (acció de ballar butoh: per a alguns, un pas intermedi entre la dansa i el teatre; per a altres, una poesia grossera).

‘Sin tempo’, que va obtindre en 2020 el Premi Max a la millor coreografia, inclou textos de Lucas Condró i Pablo Messiez, i la composició musical d’Héctor González Sánchez).

El diumenge 28 torna Som Menuts amb un espectacle d’El Retablo, Teatro de Títeres ‘Kalek, història d’un cavall’. L’espectacle combina l’aspecte poètic i el còmic, i recau el protagonisme sobre els titelles, el teatre d’objectes i la música. La dramatúrgia original de Pablo Vergne desborda tendresa i profunditat en aquest conte sobre la llibertat, que interpreten el mateix Vergne i Daniela Saludes.

error: Content is protected !!