Torna el Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música amb activitats educatives i concerts

La XX edició d’esta trobada monogràfica se celebrarà els pròxims dies 28 al 30 de desembre

• Imatge d’arxiu del seminari. Arxiu del Palau. Eva Ripoll

El Palau de la Música recupera el seu Seminari Internacional de Jazz, que en esta ocasió se celebrarà durant les festes nadalenques, amb una gran diversitat de propostes educatives i de concerts per a tots els públics. La convocatòria, que està organitzada pel Palau amb la col·laboració del col·lectiu Sedajazz, arriba ja la seua vintena edició, i se celebrarà entre els dies del 28 al 30 de l’actual mes de desembre.

El XX Seminari Internacional de Jazz es desenvoluparà en diferents espais del Palau de la Música, com l’Espai Tarongers, la Sala García Navarro i les dos sales d’assaig de cor de l’edifici. Les activitats es desenvoluparan en horari d’11.00 a 14.00 hores, i de 16.00 a 19.00 hores, amb una quantitat d’alumnat per classe adaptada en tot moment a les indicacions sanitàries vigents. Tal com s’ha indicat des del Palau de la Música, el col·lectiu Sedajazz és l’encarregat del criteri de selecció de l’alumnat.

Com és conegut, este seminari està vinculat al Festival de Jazz de València, que se celebra tradicionalment durant el mes de juliol. Però en esta ocasió, i a causa de la situació sanitària, així com pel nou procediment administratiu, factors que aconsellaven ajornar-ho a dates més propícies, s’ha optat per traslladar la seua celebració enguany a desembre. La presidenta del Palau de la Música, la regidora Gloria Tello, ha explicat que des de l’Ajuntament i des del Palau es tenia el convenciment que este seminari, “tan vinculat a la nostra programació s’havia de fer enguany, i, a més, gratuït i adaptant-lo a les circumstàncies actuals”.

Tello ha destacat que el professorat del seminari “és reconegut per la seua qualitat artística i docent, i sempre és una bona notícia que músics de la nostra terra impartisquen les matèries, perquè estem treballant dia a dia per a fer costat al nostre teixit cultural valencià”.

Hui dilluns comença el període d’inscripció, a través de la pàgina web www.sedajazz.es, que estarà oberta fins a completar les places oferides. A més de classes d’instrument, màster classes, conjunts instrumentals, veu, jam sessions, tallers i les activitats exclusives per a xiquetes i xiquets, també hi haurà dos concerts oberts al públic.

El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que el Palau de la Música programa esta nova edició del seminari “en clau formativa i d’aprenentatge, tal com estem desenvolupant en el nostre projecte educatiu Menut Palau”.

Fòrum de trobada

El Seminari Internacional de Música convertirà al Palau en un important fòrum de trobada, on gaudir aprenent i compartint experiències. Enguany comptarà amb la presència de grans músics del panorama jazzístic internacional com els saxos Vicente Macián i Perico Sambeat, el trompeta Maciej Fortuna, el trombó Paco Soler, Toni Vaquer en la composició i arranjaments Big band, el pianista Alex Conde, el guitarra Iván Cebrián, la veu d’Eva Romero, el contrabaix Miquel Álvarez, el bateria Miquel Asensio, “Latino” Blanc en la iniciació al jazz i Moisés Bautista en Jazz per a Xiquetes i Xiquets.

A part de les màster classes, hi haurà també classes d’instrument, d’harmonia moderna bàsica i avanç, formació de Combos, Jam Sessions, i Banda Infantil; i culminarà amb l’espectacular concert final, que se celebrarà el dijous 30 a les 18.00 hores, a càrrec de l’alumnat participant, organitzat en diferents grups, i la Big band del seminari. Per als més joves hi haurà un Taller de Jazz per a Xiquetes i Xiquets; i el mateix dijous 30, a les 13.00 hores, s’ha programat el concert final de la Banda Infantil del Taller de Jazz.

error: Content is protected !!