UNA COMPANYIA D’ÒPERA EN L’INSTITUT IES JOSEP SEGRELLES D’ALBAIDA

Aquest pròxim divendres 17 de juny s’estrena en el teatre Odèon d’Albaida l’obra “Perd-te en el Ritme” creada per l’alumnat de l’institut IES Josep Segrelles. L’experiència s’emmarca dins del projecte LÓVA, nascut a Nova York en els anys 80, en 2008 es va formalitzar la creació de LÓVA com a projecte educatiu conjunt entre Saludar-te i el Teatre Real i posteriorment s’han sumat noves institucions culturals, com el Palau de les Arts Reina Sofia a València. Aquest curs 21/22 s’han creat més de 50 companyies en tota Espanya, 19 de les quals són valencianes.

Membres de LÓVA amb regidors de cultura i educació i professors

El projecte LÓVA

LÓVA (L’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge) és un programa educatiu interdisciplinari l’objectiu del qual és motivar a l’alumnat des del desenvolupament emocional, social i cognitiu perquè puguen donar ales a la seua imaginació i descobrisquen totes les seues capacitats i competències durant un any lectiu. Els adolescents combinen el temari acadèmic amb la creació de l’obra.Un dels centres que ha participat en aquest projecte és l’IES Josep Segrelles d’Albaida. Tot va començar amb l’optativa de teatre dirigida per als alumnes de 2 de l’ESO i impartida per la professora Loles Pont i les alumnes del “Cicle Superior d’Estilisme i Direcció de Perruqueria” amb la seua professora Mayka Soler.

S’ha creat una companyia d’òpera des de zero. El guió, els balls, l’escenografia, la caracterització, vestuari i la música són totalment originals, i l’alumnat ha adoptat els rols professionals que una companyia d’òpera requereix. El tema principal de “Perd-te en el Ritme” és la superació de la protagonista. Olivia és una xica de 18 anys, que guanya un concurs de televisió i ix de l’anonimat. D’una banda, té a la seua millor amiga Meua, que vetlarà pel seu benestar, però per un altre, estan les antagonistes Addison i Ruth, juntament amb Katherine que intentaran desestabilitzar la integració física, mental i moral d’Olivia. La seua àvia, Marylinda li donarà consells des del més enllà, la farà reflexionar i al final prendrà una decisió que sorprendrà a tots.

Està realment preparada Olivia per a la fama? Serà un camí ple de roses o d’espines?

Divendres dia 17 de juny a les 19.30 en el Teatre Odèon d’Albaida.

error: Content is protected !!