Una gimcana familiar a l’IVAM desafia a descobrir les pistes i endevinalles ocultes en l’exposició de Josep Renau

Una gimcana familiar a l’IVAM desafia a descobrir les pistes i endevinalles ocultes en l’exposició de Josep Renau

– A través de les obres de l’artista valencià, les persones participants treballen conceptes com el canvi climàtic, el progrés científic i el compromís social


L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) organitza una gimcana familiar al voltant de l’exposició ‘Els exilis de Renau’ els diumenges a les 12 h. Els participants han de posar a prova els seus dots detectivescos per a superar cinc proves mentre descobreixen l’obra més compromesa del cartellista i fotomuntador valencià Josep Renau.

‘3021. Una odissea a l’IVAM’ s’articula a partir de diversos reptes plantejats per una científica de nom Manuela, vinguda a l’IVAM de l’any 3021, un futur distòpic en què s’han perdut valors universals com el respecte, la justícia, la tolerància o la solidaritat. Cada família rep un cofre tancat que inclou les pistes necessàries per a superar una sèrie d’endevinalles i aconseguir l’objectiu final: enviar informació al futur per a corregir els errors actuals de la humanitat.

Una vegada superades totes les proves del recorregut en l’exposició, els assistents generen un mural col·lectiu, com els de Josep Renau, amb missatges per a la societat futura. D’aquesta manera, els jocs permeten treballar en família conceptes com el canvi climàtic, el progrés científic i el compromís social, d’una manera didàctica i divertida.

En la sessió de clausura de l’activitat, que tindrà lloc el 9 gener de 2022, se seleccionaran les paraules més representatives del mosaic per a introduir-les en una càpsula del temps que se soterrarà al jardí de l’IVAM perquè siga descoberta en 3021.

‘3021. Una odissea a l’IVAM’ es proposa com un ‘work in progress’ a partir de les principals obres de Josep Renau. L’activitat està dirigida a públic a partir de 6 anys, és gratuïta i requereix inscripció prèvia en ivam@consultaentradas.com o en el telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9 a 20 hores).

error: Content is protected !!