València aposta per la digitalització en les Falles

Emiliano García: “Iniciatives com FallasBot permeten gaudir d’una experiència inoblidable en la nostra festa més internacional, les Falles”

Una de les principals apostes és el FallasBot, el primer assistent virtual de turisme verificat per Meta, que l’any passat ja va ser un cas d’èxit per a l’empresa propietària de WhatsApp, Facebook i Instagram. El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, explica que “esta aposta seguix la línia que marquem amb la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent, ja que ens vam comprometre a continuar pel camí de la digitalització i l’accessibilitat, i quin millor esdeveniment que les nostres festes més internacionals, les Falles, per posar en marxa esta iniciativa”.
 

El renovat assistent personal per a les Falles de València irromp amb vigor en l’edició de 2023, oferint als visitants i entusiastes d’esta festivitat una àmplia varietat d’informació sobre els nombrosos esdeveniments, com ara els concursos de paelles, cercaviles, pirotècnia, la Cremà, la plantà, la mascletà i tot un seguit d’actes més, accessibles directament des dels seus dispositius mòbils en 9 idiomes.

Per a García, la utilització del FallasBot és “un recolzament al paper que la tecnologia pot exercir en el foment i la difusió de la cultura, que, a més, es pot utilitzar de manera segura i permetre gaudir d’una experiència inoblidable en les Falles”.

I és que, FallasBot és el primer assistent virtual de turisme verificat per Meta, especialitzat en les Falles, la qual cosa atorga un segell de seguretat i fiabilitat addicional.

La Falla més Bot-ada

Enguany, amb el suport de Visit València, es convoca el premi a “La Falla més Bot-ada” de 2023. El seu objectiu és acostar encara més els visitants a les creacions de les Falles, convidant-los a deixar la seua empremta i reconéixer l’esforç, enginy i creativitat dels artistes fallers a través de les seues votacions. Tota la informació està disponible en fallasbot.com o enviant un WhatsApp al +34 644 67 47 67.

Altres aplicacions

A més, l’Ajuntament de València, en el seu APPValència, compila el programa de festejos, el calendari pirotècnic o els itineraris i horaris de l’ofrena, així com la ubicació dels diferents punts violeta, la disponibilitat dels urinaris públics o d’espais adaptats als diversos actes per a persones amb mobilitat reduïda.

També es pot saber on estan els monuments fallers, fins i tot per la seua secció, els escenaris de les orquestres i d’altres actuacions musicals, la localització dels castells i molta informació d’utilitat.

Una altra APP disponible és Falles 2023 de Play & Go, que, a més d’informació geolocalitzada sobre Falles i comerços, també permet la possibilitat de jugar i realitzar diferents proves.

Eines digitals de les comissions falleres

Finalment, algunes comissions falleres també aposten per les eines digitals per a difondre la seua activitat o, fins i tot, captar recursos econòmics. Així, la falla de la plaça d’Hondures, que fa 10 anys va realitzar la primera arreplega virtual en finançar una falla per micromecenatge, torna a fer història en esta edició en ser la primera comissió que ha subhastat el seu monument en el popular portal de subhastes eBay.

error: Content is protected !!