ZOO I SANDRA MONFORT TRIOMFEN EN ELS IV PREMIS CARLES SANTOS DE LA MÚSICA VALENCIANA

Zoo s’endú amb ‘Llepolies’ els guardons al millor disc de música urbana, el millor vídeo i la millor gira

Sandra Monfort guanya el premi a la millor artista revelació i el premi al millor disc de l’any

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha organitzat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, els IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que s’han lliurat al Teatre Principal de Castelló de la Plana.

A l’acte han assistit el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i representants de diferents institucions valencianes.

El lliurament de guardons ha transcorregut en una gala dinàmica i plena de ritme en què la música ha sigut el fil conductor, amb cançons emblemàtiques de la música valenciana de tots els temps interpretades per veus actuals, com Neus Ferri, Sandra Monfort, Elma Sambeat, May Ibáñez i Viktorija Pilatovic, i arranjades especialment per a l’ocasió per Marina Alcantud.

Tal com es va anunciar fa uns dies, el premi d’honor que atorga Cultura de la Generalitat l’ha rebut Sedajazz, el col·lectiu de músics que enguany compleix 30 anys i que està liderat per Francisco Ángel Blanco ‘Latino’. Amb formats diversos, ofereix la possibilitat de múltiples sonoritats i espectacles molt diversos que han fet de Sedajazz una de les millors i més completes agrupacions de músics de jazz del panorama europeu.

Premis 2021

S’han lliurat els guardons per a un total de 17 categories, entre les quals hi ha les de millor disc i millor cançó, en què concursaven totes les propostes que havien resultat finalistes i s’han valorat per part del segon jurat en la segona fase de votacions.

Zoo ha sigut el grup que s’ha emportat el màxim nombre de guardons, en les tres categories a les quals aspirava el seu disc ‘Llepolies’: millor disc de música urbana, millor vídeo per ‘Llepolies’ i millor gira. D’altra banda, Sandra Monfort, que estava nominada al premi de millor artista revelació per ‘Niño Reptil Ángel’, s’ha endut aquest guardó, a més del millor disc de l’any.

El grup de danses populars Les Folies de Carcaixent ha guanyat el premi al millor disc de música d’arrel tradicional i, a més, ha sigut el guanyador del premi del públic, atorgat per les votacions populars mitjançant el web dels premis, i que han aconseguit amb 3.715 vots. Òscar Briz ha guanyat el premi al millor disc de cançó d’autor per ‘Amor i psicodèlia en temps de virus’ i el premi a la millor cançó per ‘La llum es presenta si la crides’.

El premi al millor disc de pop ha sigut per a Luis Prado pel seu àlbum ‘El tsunami emocional’ i el millor disc de rock ha anat a parar a Santero y los Muchachos per ‘Cantina’.

El millor disc de jazz ha sigut per a Sedajazz Big Band i Valmuz pel disc ‘Sinergia’, i el millor disc de fusió i mestissatge ha sigut per a Besarabia per ‘Animal republic’.

En el capítol de les músiques de repertori, Jordi Sanz ha guanyat el premi al millor disc de recuperació de patrimoni musical per ‘Félix de Santos. Obras de concierto’, i Spanish Brass ha obtingut el guardó al millor disc de clàssica contemporània per ‘Spanish Brass (a)live’.

El millor disc de música familiar ha sigut ‘Secrets d’una caixa dins d’un calaix’, de Marcel el Marcià. El millor disseny d’àlbum l’ha guanyat Jorge Lawerta pel disseny del disc ‘Balboa Lovers’ de The Dancing Pepa.

error: Content is protected !!