LA UV PROJECTA EL DOCUMENTAL SOBRE DOROTHEA BATE, UNA DE LES PALEONTÒLOGUES MÉS IMPORTANTS DE LA HISTÒRIA

LA UV PROJECTA EL DOCUMENTAL SOBRE DOROTHEA BATE, UNA DE LES PALEONTÒLOGUES MÉS IMPORTANTS DE LA HISTÒRIA

En el marc del programa Cultura als Campus de la UV, la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna acollirà el dimarts 29 d’abril a les 16.45 hores la projecció del documental ‘Dorothea i el Myotragus’, una cinta sobre la figura de Dorothea Bate, una de les paleontòlogues més importants de la història. L’activitat està organitzada per la Facultat de Ciències Biològiques i l’Aula de Cinema de la UV.

Posteriorment a la projecció, hi haurà un col·loqui amb Marta Hierro i Núria Abad, directores del documental; Mar Ferrer, vicedegana de Qualitat i Innovació de la UV; Arianna Renau, del Departament de Botànica i Geologia de la UV, i Ana Rosa Gómez, de Transmitting Science. Aquesta activitat pretén promoure la vocació investigadora entre les dones i proporcionar referents a les estudiants.

El documental es remunta a 1909, quan una jove anglesa s’embarca cap a Mallorca seguint la pista d’uns misteriosos ossos. Durant dos anys escala, explora i recorre cada cavitat de les roques de Mallorca, Eivissa i Menorca, i relata l’experiència en els seus diaris. El primer d’ells desapareix, però la resta es conserven i relaten amb detall l’experiència. La cinta recrea els diaris escrits a les Illes Balears per Dorothea Bate, una de les paleontòlogues més importants de tots els temps, una dona que va lluitar contra els estereotips de gènere de la seua època i la descobridora d’espècies animals misterioses extingides al Mediterrani, entre elles, el mític Myotragus balearicus. A més, el documental combina imatges actuals amb fragments d’entrevistes a investigadors contemporanis, preses dels materials descoberts per Dorothea i escenes del Museu d’Història Natural de Londres, juntament amb seqüències animades que il·lustren moments de la vida de Dorothea.

error: Content is protected !!