La Casa Museu Blasco Ibáñez oferix l’exposició “El Quixot de Schlotter” amb els gravats del mestre alemany

La Casa Museu Blasco Ibáñez oferix l’exposició “El Quixot de Schlotter” amb els gravats del mestre alemany

  • La mostra arreplega originals de l’edició il·lustrada del Quixot de 1979, coneguda com El Quixot llegit per Camilo José Cela, una obra en quatre volums que oferix 160 aiguaforts de gran format, i que és considerada una de les edicions il·lustrades més belles de l’obra
  • L’exposició de les obres del pintor alemany, internacionalment reconegut com a gravador i mestre de l’aiguafort, estarà oberta al públic fins al pròxim 12 d’octubre en el xalet de la Malva-rosa que va ser residència de Blasco Ibáñez
  • El regidor d’Acció Cultural, José Luis Moreno, ha explicat que amb esta iniciativa, la Casa Museu Blasco Ibáñez “proposa actualitzar a través de l’art la devoció del novel·lista valencià per la vida i l’obra de Cervantes”

La Casa Museu Blasco Ibáñez oferix, l’exposició temporal “El Quixot de Schlotter”, una selecció de gravats i aiguaforts del mestre alemany Eberhard Schlotter sobre l’obra de Cervantes, que romandrà oberta al públic fins al pròxim 12 d’octubre. El regidor d’Acció Cultural, José Luis Moreno, ha presidit este matí l’obertura d’esta mostra, la presència de la qual en el museu de la Malva-rosa es basa en la declarada devoció de Blasco Ibáñez pel Quixot que, tal com ha explicat, va demostrar constantment al llarg de la seua vida. “En esta exposició plàstica, l’univers quixotesc apareix magníficament interpretat per Eberhard Schlotter”, ha assenyalat Moreno.

L’acte ha comptat amb la participació del director de la Casa Museu Blasco Ibáñez, Emilio Sales; i de la filla de l’artista, Sibylle Schlotte, qui ha agraït a l’Ajuntament de València i a la Regidoria d’Acció Cultural la seua aposta per la difusió de l’art del gravat, i el reconeixement a l’obra del seu pare. També ha participat en l’acte el president del Consell Valencià de Cultura, José María Lozano.

El pintor alemany, internacionalment reconegut com a gravador i mestre de l’aiguafort, va desenvolupar una trajectòria artística molt interessant, en la qual també va il·lustrar altres obres d’autors clàssics i no tan clàssics, des de Boccaccio i Juan Ramón Jiménez, fins a Alfredo Gómez Gil. Però deu la seua fama, sobretot, a les imatges que va crear per a l’edició il·lustrada del Quixot de 1979, una edició també reconeguda per les aportacions del premi Nobel Camilo José Cela, que va enriquir encara més el valor literari de l’obra de Cervantes.

Schlotter (nascut en 1921) va ser un reconegut dibuixant i gravador que va fugir de l’Alemanya nazi i va recalar en la localitat d’Altea l’any 1956, on va viure fins a la seua mort en 2014. Va ser autor de les il·lustracions de nombroses edicions de llibres, tant a Alemanya com a Itàlia, França i Espanya. Al nostre país, a més de la citada obra del Quixot, va firmar il·lustracions de l’edició de 1975 de Platero i jo (Juan Ramón Jiménez) o el Decamerón (Boccaccio), l’any següent. En 1979 es va encarregar de les il·lustracions de l’edició monumental del Quixot llegit per Camilo José Cela, una obra en quatre volums que oferix 160 aiguaforts de gran format, i que és considerada una de les edicions il·lustrades més belles de l’obra.

Tal com ha explicat el regidor José Luis Moreno, “amb la mostra “El Quixot de Schlotter”, la Casa Museu Blasco Ibáñez proposa actualitzar a través de l’art la devoció del novel·lista valencià per un home d’acció com Cervantes, i un llibre que pot ser concebut com a símbol de la llibertat i de l’idealisme”.

L’horari de visites a l’exposició serà de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores, i de 15.00 a 19.00 hores; i els diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores El delegat d’Acció Cultural ha convidat la ciutadania i visitants a acostar-se fins al xalet de la Malva-rosa a conéixer tant la Casa Museu com esta exposició gràfica.

error: Content is protected !!