La galeria d´art Abartium presenta per primera vegada una exposició individual de l´artista Pilar Viviente

“rodetes”

“El projecte Rodetes fa referència a la consciència còsmica i els temes arqueològics, els patrons mítics i universals sota la superfície, i la seva contribució està relacionada amb la investigació en llenguatges artístics, art combinatori, llum i color. Especialment, la investigació artística sobre la sinestèsia”. P. Viviente.

Pilar Viviente

PILAR VIVIENTE, Madrid, 1958

La galeria d´art Abartium presenta per primera vegada una exposició individual de l´artista Pilar Viviente,  després d’haver exposat la seva obra en diverses exposicions col·lectives al llarg de l’any 2022. L’exposició consisteix en una col·lecció d’obres de la Sèrie Rodetes, impressió digital sobre paper de cotó micropearl de 280 gr, de 110 x 110 cm i  de 30 x 30 cm, datades el 2022, i que són peces úniques no exposades abans a la galeria. 

El procés pictòric d’aquesta obra és mixt (mixed media). L’artista parteix d’una pintura sobre metall (Arkaim, 2017) realitzada amb oli i laques, com la que forma part de la Col·lecció d’Art Contemporani del MACBA (Speculum sapientiae, 1989), sobre la que després treballa amb la paleta digital generant la particular Sèrie Rodetes d’art digital. Com assenyala el Fullet d’Abartium per a l’Exposició Col·lectiva Contemporània 2022: “Viviente exposa les “Rodetes” en referència a la Dama d’Elx, que duen l’alliberació a través de la repetició, ja sigui a nivell visual o sonor. Es refereix a la consciència còsmica i temes arqueològics, patrons mítics i universals sota la superfície, relacionats amb una investigació artística de llum y color”.  

Pilar Viviente s’ha format a l’escola catalana.  La taca atzarosa, el tachisme i els poders psíquics de la taca, en diàleg amb la geometria i els seus atributs simbòlics, ja present a la seva pintura a partir del 1985, s’intensifica als rodets digitals amb els efectes propis de la paleta infogràfica. El seu llenguatge artístic assimila elements del Pop Art, les abstraccions i l’informalisme, en particular, l’informalisme català i les avantguardes catalanes de postguerra. Alguns dels representants més destacats els va conèixer a Barcelona a l’inici de la seva carrera artística, com són el filòsof Arnau Puig i els artistes Antoni Tàpies (visitant el seu taller al carrer Saragossa), Joan Brossa, Modest Cuixart, Josep Guinovart o Joan Hernández Pijuan. Ha exposat la seva obra amb aquests pintors a la galeria Maeght de Barcelona, ​​a la fira ExpoArte i la fira d’ARCO, a l’Institut d’Estudis Catalans ia exposicions de la col·lecció d’art contemporani de la Generalitat, entre d’altres. Entre les seves primeres exposicions esmentem la V Mostra d’Art Contemporani Català, 1985/1987, “Nauxers d’Abrils”, Galeria Dau al Set, Barcelona,​​1988, comissariada per Vicenç Altaio, i va formar part del Cicle “L’Experiència Pictòrica”, Centre d´Art Santa Mònica, Barcelona,​​organitzat per la Generalitat Catalana, amb l´exposició individual “My End is my Beginning and my Beginning is my End”, 1990. Recentment ha rebut el Premi Museari 2022 a la Trajectòria Artística.  

Del 17/9 al 8/10/22 martes a viernes de 13 a 20h, lunes de 17 a 20h

sábados concertadas, festivos cerrado.

ctra. folgueroles, km 4,5, la novíssima Vic – Calldetenes (Barcelona)

error: Content is protected !!