CASTELLÓ CELEBRA LES JORNADES D’IL·LUSTRACIÓ I CÒMIC AL MUSEU DE BELLES ARTS I A LA PLAÇA HORT DELS CORDERS

Les jornades reuniran aquest cap de setmana més de 70 joves creadors i professionals del sector que participaran en tallers i activitats a la plaça Hort dels Corders

El Museu de Belles Arts inaugura les exposicions de Sergio Melià i de l’editorial Media Vaca

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Castelló, presenten del 21 al 23 d’octubre les Jornades d’Il·lustració i Còmic de Castelló. El Museu de Belles Arts de Castelló i la plaça Hort dels Corders de la capital de la Plana programen exposicions i activitats i es converteixen, d’aquesta manera, en l’epicentre del còmic i de l’art de la il·lustració. 

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat “l’entesa entre les administracions per a poder organitzar conjuntament aquestes activitats de qualitat i de professionals al voltant del còmic i la il·lustració” i ha assenyalat que “hem de buscar les sinergies per a enfortir propostes tan atractives com les d’aquest cap de setmana que, unint les forces de l’IVC i de l’Ajuntament de Castelló, reunirà més de 70 joves creadors i professionals, a més de l’organització d’exposicions al voltant del còmic”.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, per la seua banda, ha destacat “l’aposta decidida per aquest format de les Jornades de la Il·lustració i el Còmic, de la mà de l’IVC, que seran un punt de trobada per a joves creadors i professionals consolidats del sector”. “És una iniciativa amb la qual contribuïm a generar espais d’intercanvi d’experiències i d’ensenyament i aprenentatge, a afavorir el desenvolupament de joves talents i a fomentar la cooperació entre professionals de les arts plàstiques i accions socials”, ha apuntat Ribes.

El creador i dissenyador, MacDiego, un dels coordinadors de les jornades, ha recalcat que s’ha volgut “crear un espai on mostrar i impulsar el treball dels creadors i professionals en un ambient festiu” i ha animat els seguidors i les seguidores de les comarques de Castelló “a participar activament en els tallers i mostres que tindrem de divendres a diumenge”.

Les Jornades d’Il·lustració i Còmic de Castelló oferiran una programació  variada adreçada a famílies, joves i aficionats en general. Hi haurà un mercat d’il·lustració, tallers gratuïts de gravat, aquarel·la o ‘stickers’, accions solidàries, exposicions i xarrades.

El divendres 21 d’octubre, a partir de les 16.00, tindrà lloc l’obertura d’activitats amb el mercat d’il·lustració, l’acció ‘painting’ de creació en directe amb Inma Carpena i una serigrafia participativa. A les 20.00 hores, Dani Orviz presenta una ‘slam poetry’.

El dissabte, les activitats començaran a les 11.00 del matí i comptaran, entre altres activitats, amb el concert d’Aina Palmer per a tancar la jornada. Les activitats finalitzaran diumenge amb una acció solidària de la mà de l’ONG AIDA.

Exposicions al Museu de Belles Arts i el Menador

Amb motiu de les jornades, divendres 21 d’octubre a les 12.00 al Museu de Belles Arts de Castelló tindrà lloc l’obertura de les exposicions del creador Sergio Melià i de l’editorial Media Vaca.

Des de fa més de 40 anys, el castellonenc Sergio Melià es dedica als còmics de diferents gèneres. El seu treball i les col·laboracions han arribat a empreses tan conegudes pel gran públic com Marvel o Disney. Els seus còmics, manga o ‘bande dessinée’ es podran conéixer en aquesta mostra del Museu de Belles Arts de Castelló fins al 8 de gener.

El Museu acollirà també, fins a l’11 de desembre, l’exposició de l’editorial Media Vaca. Des que van començar a produir llibres il·lustrats, fa quasi 25 anys, els editors de Media Vaca han conservat els plecs d’impressió de tots els llibres publicats. A un ritme de tres per any, en són ja setanta-cinc. La mostra ofereix un fragment significatiu de la història de l’editorial. El Menador comptarà amb una exposició col·lectiva d’il·lustració.

error: Content is protected !!