El Centre del Carme i DocsValencia celebren una marató de curtmetratges valencians

El Centre del Carme i DocsValencia celebren una marató de curtmetratges valencians

  • ‘Fragments’ reunix una cuidada selecció de treballs firmats per cineastes valencians
  • La mostra, que se celebra el 10 i l’11 de maig, compta amb la participació del Consorci de Museus i el suport de la Fundació SGAE

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) es transformarà, el cap de setmana del 10 i 11 de maig, en una sala de projeccions oberta al públic per a acollir una marató de curtmetratges valencians.

DocsValencia-Espai de No Ficció presenta ‘Fragments’, una secció dedicada en exclusiva a curtmetratges realitzats per cineastes de la Comunitat Valenciana, amb el suport de Fundació SGAE i la participació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Al llarg de tot el cap de setmana, el públic podrà gaudir d’una marató de cine amb entrada lliure. A més, cada sessió comptarà amb la presentació dels propis directors i directores, que seran presents per a compartir el seu treball i participar en una breu ronda de preguntes i respostes amb el públic assistent.

En esta edició, destaquen treballs com A lo loco, de Vicent Peris, que oferix una mirada honesta sobre els desafiaments de la salut mental en el sistema públic; Coolor ‘92, de Carlos Baixauli, que recupera el cas Alcàsser des d’una nova perspectiva; o Flors de plàstic, d’Adán Aliaga, un ritual domèstic que es convertix en cine de memòria.

També se sumen títols com Jarque. L’home objectiu, de Laia Rico, sobre el fotògraf Francesc Jarque; Los chicos con las chicas, de Clàudia García de Mateos, una reflexió generacional sobre els estereotips de gènere, i Este es el diario no tan secreto de Raquel, en què la directora, Raquel Agea Ramos, revisita els seus escrits adolescents.

Algunes peces posen el focus en la col·lectivitat, com Pólvora cos so, d’Andreu Signes, un retrat sonor de la mascletà; o Futuro, d’Amanda Cots i Ángel Suárez, que acompanya dos jóvens amics en les ruïnes de l’Havana.

En la mostra hi ha espai també per a l’experimentació formal, com en Aer, de Josué Vergara i El Claroscuro Films, una peça inspirada en la partitura de l’Exèrcit de l’Aire i de l’Espai.

Els últims títols de la selecció arrepleguen l’impacte emocional i material de la riuada del passat octubre. Tras la superficie, d’Iván Fernández González, documenta les zones més afectades; Voces de una calle, d’Elena Soler, recupera els relats de veïnes i veïns, i Volver a pasar, d’Ana Victoria Pérez (Bebé), reconstruïx els dies posteriors des d’un punt de vista íntim i sensorial.

Amb esta programació, DocsValencia i el Centre del Carme reforcen el seu vincle amb el territori i amb les noves veus del cine de no ficció. ‘Fragments’ no només reivindica el curtmetratge valencià, sinó que el situa en el centre d’una experiència cinematogràfica oberta, accessible i col·lectiva.

error: Content is protected !!