ESPAI LAGRANJA ACOSTA LA DANSA CONTEMPORÀNIA AL COL·LECTIU DE PERSONES MAJORS

Organitza un taller de quatre setmanes per a persones d’entre 65 i 82 anys

La direcció està a càrrec del coreògraf Vicent Gisbert

Durant quatre setmanes consecutives, Espai LaGranja, el centre de mediació i recursos per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), acull un taller en què acosta la dansa contemporània a persones de 65 a 82 anys, que, sota el guiatge del coreògraf Vicent Gisbert, duen a terme exercicis i activitats per a mantindre actius cos i ment.

Vicent Gisbert és el professional encarregat de dissenyar unes sessions que pretenen oferir el moviment i la dansa com una alternativa de comunicació i socialització a l’abast de totes les persones.


Els diversos grups es podran expressar a partir de la dansa en sessions en què, partint del cos, el moviment i la manipulació d’objectes, s’aborda la dimensió expressiva de cada persona. L’escolta, la cooperació, la consciència i la vinculació amb l’espai són alguns dels aspectes que marcaran les trobades.

La dansa pot ser experimentada per qualsevol persona, independentment de la seua condició física, si està acompanyada per un professional que guie la pràctica. Gisbert és un ballarí i docent valencià que fa anys que treballa amb col·lectius de perfil divers en projectes d’accent social. És, a més, coreògraf i creador d’obres escèniques i de videodansa.

En aquestes sessions en Espai LaGranja, junt amb el Projecte Saludarte de Juana Varela, enfocat al col·lectiu de persones amb malalties cròniques i els seus cuidadors, és important la dimensió creativa de cada persona, amb especial atenció a les propostes que s’allunyen d’una idea preconcebuda del moviment.


“Els valors que impulsa aquest projecte de LaGranja Oberta són també els pilars de les línies del programa social i educatiu que Espai LaGranja desenvolupa com un dels eixos del seu programa principal”, assenyala Guillermo Arazo, director d’Espai LaGranja.

error: Content is protected !!