La figura d’un antropomorf trobat en la cova de la Petxina de Bellús il·lustra el nou segell del Camino del Cid

Els viatgers que recalen en el municipi de La Vall d’Albaida obtindran el segell en el seu salconduit, el document oficial posat en marxa pel Consorcio Camino del Cid, del qual forma part la Diputació de València

El municipi de Bellús s’ha sumat recentment a la Red de Sellado del Salvoconducto del Camino del Cid. L’ajuntament de la localitat serà l’encarregat d’estampar el segell a aquells viatgers que recalen en esta localitat, situada en la ruta de La Defensa del Sur del Camino del Cid.

El motiu triat per al segell, dissenyat com la resta de la col·lecció per Julián de Velasco, és la figura d’un antropomorf trobat en la Cova de la Petxina, un enorme abric natural en l’interior del qual s’han trobat restes del Paleolític – 1.300 peces de material lític, en la seua majoria raspadors per a tallar la fusta o la carn – de fa 125.000 anys.

El salconduit és el document que porten els viatgers que recorren el Camino del Cid i que van segellant per aquelles localitats que travessen. En l’actualitat el viatger que recórrega el Camino del Cid al seu pas per la província de València pot segellar el seu salconduit en 30 poblacions. Al costat de Bellús, també es pot segellar el salconduit en els municipis següents: Oliva, Corbera, Torres Torres, Albalat dels Tarongers, Sagunt, Beniatjar, la Pobla de Farnals, Alzira, Otos, Alfarrasí, Silla, Benisuera, la Pobla Llarga, Gandia, Algimia d’Alfara, Olocau, Cullera, València, BufalI, Algar de Palància, Montaverner, Bocairent, Ontinyent, el Puig, Xàtiva, Alfara de la Baronia, Serra, Benavites i Algemesí.

Aquells viatgers interessats a aconseguir el nou segell hauran de dirigir-se a l’ajuntament de la localitat, situat en la plaça de l’Església, 7.

El Consorcio Camino del Cid és una entitat pública sense ànim de lucre integrada per les diputacions provincials de València, Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló i Alacant. Té per objecte la definició, la dinamització, la divulgació cultural i la promoció turística del Camino del Cid.

error: Content is protected !!