La Junta de Govern reafirma la seua col·laboració amb l’Acadèmia de Cinema i subvenciona el Campus d’Estiu 2024

La Junta de Govern reafirma la seua col·laboració amb l’Acadèmia de Cinema i subvenciona el Campus d’Estiu 2024

La 3ª edició del Campus d’Estiu tindrà lloc del 16 al 30 de juny

  • El total de l’ajuda és de 120.000 euros, esta s’inclou en el Pla Estratègic de Subvencions 2023-2025
  • Per a saber més sobre esta nova edició, que tindrà lloc del 16 al 30 de juny, es pot consultar la web de l’Acadèmia
  • Els temes que es treballen aborden des de la realitat que viu el col·lectiu LGTBIQ+, els reptes que suposa tindre discapacitat o les conseqüències de la violència masclista i la violència filie parental

L’Ajuntament de València ha aprovat este matí, a través de la Junta de Govern Local (JGL), concedir una subvenció de 120.000 euros a la Fundació Acadèmia de Cinema, amb qui reafirma la seua col·laboració, per a l’organització del Campus d’Estiu 2024. Esta ajuda, subscrita en el marc del conveni de col·laboració iniciat amb l’entitat en 2022, s’inclou en el Pla Estratègic de Subvencions 2023-2025.

El treball conjunt entre el Consistori i la Fundació respon a la creença de la importància que tenen la cinematografia i les arts audiovisuals en la cultura i la seua contribució al desenvolupament econòmic i a la creació d’ocupació a la ciutat. Per això, el propòsit és convertir a València en un model de ciutat, referent en la creació de coneixement i talent en igualtat i inclusiu, on les persones troben les oportunitats per a desenvolupar les seues idees.

Amb l’objectiu de promoure esta línia de formació i orientació, es planteja l’organització d’un campus d’estiu que servisca d’impuls per al desenvolupament de nous projectes audiovisuals des del prisma de la diversitat, a través de l’experimentació, amb foment de l’impuls de l’idioma valencià i amb la finalitat d’aconseguir la completa igualtat d’oportunitats en la formació i l’accés a l’ocupació.

El Campus posa especial focus a reflexionar sobre com la indústria audiovisual ha de reflectir la diversitat i la inclusió. Les 8 persones seleccionades, juntament amb cineastes d’altres especialitats i la col·laboració d’actors i actrius professionals, treballaran sobre els seus projectes amb la finalitat d’afinar cada proposta.

Per això, el Programa inclou formació, a través de sessions amb professionals de l’àmbit cinematogràfic, personalitzades per a cada projecte seleccionat; classes magistrals sobre els diferents aspectes de la creació cinematogràfica i un taller de direcció. Així com trobades amb col·lectius i associacions especialitzades en el foment de la inclusió.

Després de l’èxit que va tindre la seua 1a edició, es va repetir també l’any passat. Els huit projectes seleccionats en la segona edició van abordar la realitat que viu el col·lectiu LGTBIQ+, els reptes que suposa tindre discapacitat o les conseqüències de la violència masclista i la violència filie parental. Per a saber més sobre el Campus d’Estiu 2024, que tindrà lloc del 16 al 30 de juny, es pot consultar la web de l’Acadèmia.

error: Content is protected !!