L’Escalante ultima la seua nova producció immersiva de teatre, il·lustració i dansa creada per MaQuinant Teatre per al Ribes Espai Cultural

L’Escalante ultima la seua nova producció immersiva de teatre, il·lustració i dansa creada per MaQuinant Teatre per al Ribes Espai Cultural

  • ‘Boira’ aborda la tristesa en la infància a través dels ulls d’una xiqueta amb teatre, il·lustració, música en directe i dansa en Ribes Espai Cultural
  • El teatre de la Diputació de València prepara la seua última proposta infantil. Aina Gimeno és l’autora d’esta obra multidisciplinària i immersiva, dirigida per Rebeca Valls per a públic de 6 a 12 anys

L’Escalante, projecte teatral de la Diputació de València, ultima els detalls de la seua nova producció, ‘Boira’, un espectacle immersiu i multidisciplinari creat per la companyia valenciana MaQuinant Teatre, que s’estrenarà a la fi d’abril amb funcions escolars i per a públic general en Ribes Espai Cultural.

Durant el primer trimestre de la temporada, les produccions de l’Escalante ‘Peter&Pan’ i ‘L’home que cremava pedres’ van triomfar entre escolars i famílies. A poques setmanes de l’estrena de ‘Boira’, “volem repetir eixe bon acolliment i conéixer una història que ens parla de la tristesa en la infància a través de Llum, una protagonista que té coses molt interessants que explicar-nos”, explica Rocío Gil, diputada provincial de Joventut i Teatres.

El projecte teatral de la Diputació estimula la creació a través de la seua convocatòria per a la producció d’obres de diferents llenguatges escènics i, en esta ocasió, “és un luxe comptar amb la companyia valenciana MaQuinant Teatre per a fusionar diferents disciplines”, destaca la directora i coordinadora artística de l’Escalante, Marylène Albentosa, sobre l’obra que es representarà en Ribes Espai Cultural.

Així és ‘Boira’

“‘Boira’ és una peça multidisciplinària immersiva amb música i il·lustració en directe on el teatre, la dansa, la màgia i un otome ens porten de viatge pel món interior de Llum, amb estreles, éssers màgics, tempestes d’arena, cerca de tresors, llums i ombres… reflex del cosmos que som. Un espill on mirar-nos perquè parlar del que sentim ens reconnecta amb nosaltres mateixos i amb els qui ens envolten. I sobretot, el que estem descobrint és que parlar de la tristesa, ens ompli d’alegria”, assenyala Rebeca Valls, directora.

Creada per Aina Gimeno -també protagonista en escena- i destinada a públic de 6 a 12 anys, aborda la tristesa en la infància, que pot desencadenar problemes de depressió greus i determinants per a l’evolució de molts xiquets i xiquetes. Per a fer-la possible, s’ha treballat al costat de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana.

L’equip artístic el completen Rebeca Artal-Dato, actriu; Cristina Fernández, coreògrafa; Enric Romanguera, músic i creador intèrpret en escena; Marta Torres, il·lustradora en escena; Damián Sánchez, en la música original; Los Reyes del Mambo a càrrec de l’espai escènic; Nacho Diago com a assessor d’efectes poètics; María Almudéver en el vestuari; Alba Gimeno com a assessora didàctica; Lucas Sáez de Siroco Cultural en la gestió; Patricia Miró en distribució; i Jaume Marco com a dissenyador gràfic.

El públic podrà gaudir-la el 27 d’abril a les 17.00 hores, el diumenge 28 a les 11.30 h, el dissabte 4 de maig a les 17.00h i el diumenge 5 a les 11.30 hores en Ribes Espai Cultural. 

error: Content is protected !!