DANSA VALÈNCIA AJUDA A VISIBILITZAR EL TALENT VALENCIÀ AMB TRES CONVOCATÒRIES DESTINADES A ARTISTES LOCALS

La 36a edició del festival de l’Institut Valencià de Cultura se celebrarà del 15 al 23 d’abril

Seleccionarà 3 projectes per a espais urbans i 5 peces per a una mostra destinada als i les programadores del Circuit Cultural Valencià

Junt amb Fira B! triarà una peça coreogràfica que es programarà en el mercat professional de les arts escèniques de les Illes Balears

La 36a edició del festival Dansa València, programada del 15 al 23 d’abril, contribuirà un any més a potenciar la visibilitat dels projectes locals. A aquest efecte, el festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) obri tres convocatòries destinades a mostrar el talent professional i el compromís artístic de les companyies i dels i les creadores de la Comunitat Valenciana.

D’una banda, es durà a terme la selecció de tres peces breus per a espai exterior urbà que es representaran en el context de Dansa València. D’una altra, s’inicia una aliança amb el mercat professional de les arts escèniques de les Illes Balears, Fira B!. I, finalment, es triaran cinc propostes per a ser exhibides durant una jornada del festival a les persones responsables de la programació del Circuit Cultural Valencià.

En els dos casos, les convocatòries estan dirigides a artistes, companyies i professionals residents o treballadors a la Comunitat Valenciana que es dediquen a les àrees de la dansa i les arts del moviment i que desenvolupen propostes d’exhibició.

El termini per a participar en qualsevol d’aquestes tres convocatòries estarà obert fins a l’11 de febrer. Les bases es poden consultar en la pàgina web de Dansa València: https://dv.ivc.gva.es/es.

Circuit de dansa urbana

Dansa València torna a integrar un cicle de recorreguts urbans durant el seu primer cap de setmana, els dies 15 i 16 d’abril. Amb la finalitat de determinar els espectacles que conformaran aquesta proposta, el festival obri una convocatòria conjunta amb la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València per a seleccionar tres peces breus que es poden representar en horari diürn en un espai exterior urbà o en un espai no convencional.

“Dansa València vol familiaritzar la població amb els llenguatges del moviment. Així, el festival programarà propostes de dansa que isquen a la trobada dels habitants de València, tant als seus carrers com als seus museus. L’objectiu últim és crear una comunitat entorn de la dansa que incloga la població i fomentar una interacció enriquidora entre els coreògrafs i ballarins amb la ciutadania”, ha declarat la directora artística del festival, María José Mora.

Els projectes coreogràfics triats tindran una duració entre els 10 i els 15 minuts i s’exhibiran en dues ocasions al llarg de la cita amb les arts del moviment.

Nou vincle amb Fira B!

Entre les novetats d’aquesta nova edició de Dansa València cal destacar l’acord que s’ha tancat amb el mercat Fira B!, organitzat per l’Institut d’Estudis Baleàrics. La línia de col·laboració entre les dues cites culturals persegueix donar suport a la creació coreogràfica contemporània que tinga l’origen en el context mediterrani.

Dansa València és una de les eines de l’IVC per a dinamitzar el sector professional de la dansa i les arts del moviment a la Comunitat. Amb aquest fi, la direcció artística treballa per a contribuir a l’expansió de la creació contemporània valenciana i la incorporació dels seus artistes a circuits professionals a partir de la posada en marxa de col·laboracions entre autonomies.

És per això que Dansa València obri una convocatòria per a la selecció d’una peça coreogràfica que es programarà en el mercat professional de les arts escèniques de les Illes Balears, que tindrà lloc del 9 al 5 de novembre a Palma. En aquesta edició s’ha plantejat una invitació recíproca a sengles artistes o companyies de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

Poden presentar-se tant propostes de format mitjà com reduït, concebudes per a sala o per a espais urbans o no convencionals, destinades a públic adult, familiar o infantil.

Dansa tot l’any a les comarques de València

El festival considera fonamental la creació de canals fluids de visibilitat i comunicació entre artistes i responsables de programació del territori valencià. Per a fer-ho, ha iniciat diferents accions, com el projecte ‘Impuls a la dansa’, posat en marxa la passada edició. Aquest pla, dissenyat per a sostindre i descentralitzar la creació, ha generat relacions que van més enllà de l’exhibició, com ara estades de creació, residències tècniques i projectes de mediació.

Per a continuar intensificant aquesta connexió de la creació local amb la seua xarxa natural, el Circuit Cultural Valencià, Dansa València proposa la creació d’una mostra específica de peces locals destinades al Circuit amb l’epígraf de ‘Foco valenciano’.

La mostra es farà el 19 d’abril i consistirà en un ‘showcase’ de cinc peces seleccionades per convocatòria pública amb l’aspiració de potenciar l’accés i la contractació de les arts del moviment. Les obres seran mostrades en un format de 15 minuts i els receptors seran els i les gestores culturals del Circuit Cultural Valencià, que podran programar-les en els seus respectius teatres al llarg de l’any.

error: Content is protected !!