9ª FIRA MARTE DE CASTELLÓ

En l’edició d’aquest juny de 2022, el públic podrà gaudir d’una selecció d’art contemporani procedent de galeries de tot el panorama nacional; una secció ceràmica dedicada al blau cobalt i a l’or, i una infinitat d’activitats programades al voltant d’aquest esdeveniment.

L’artista convidat enguany és el madrileny Óscar Seco (Madrid, 1964), que exposarà part de la seua última sèrie ‘Vamos a morir todos’, obra realitzada durant la pandèmia, amb una temàtica apocalíptica basada principalment en cine de sèrie B, ciència-ficció, còmics i motius bèl·lics. L’obra de Seco es troba en museus com el Reina Sofía i en col·leccions com SOLO, Unipublic o Fundació La Caixa.

Enguany, a més, el certamen ha guardonat el logronyés Arturo Sarramián amb el Premi MARTE Nacional, el castellonenc Carlos Sebastiá amb el Premi MARTE Castelló i el madrileny Miguel Bañuls, que exposarà la seua obra en Espacio UBE.

Pel que fa a l’habitual Espai Ceràmic de la fira, s’ha desenvolupat un projecte exclusiu per a l’ocasió que enllaça amb la ceràmica blava i daurada de Manises. Per a dur-ho a terme, la comissària Teresa Calbo i els artistes participants han fet una investigació sobre el seu origen, i han arribat fins a la ceràmica nassarita, el món hispano-àrab i la terrisseria mudèjar. Els artistes que participen en la secció són Álvaro Albaladejo, Raquel Algaba, Paloma de la Cruz, Iván Forcadell, Montserrat Gómez Osuna, Virginia Paradise i Sandra Val.

A més d’aquest espai, la fira compta amb la secció més tradicional, MARTE Curated, comissariada per Nacho Tomás, i en la qual l’artista convidat és el madrileny Óscar Seco. Seco estarà acompanyat de 15 galeries, 3 premis i el projecte Naranjas con Arte.

Els artistes participants en MARTE Curated enguany són: Rigoberto Camacho (Art Corner Gallery), Isabel Merchante (Atelier Solar), Annita Klimt (DDR Art Gallery), Alberto Ámez (Espacio Líquido), Ana Rod (Espacio Nuca), Juli About (Est Art Space), Federico Granell (Galería Llamazares), Iván de Menis (Galería Xavier Fiol), Miguel Ángel Erba (Herrero de Tejada), Alba Lorente (La Carbonería Espacio de Arte), Cristina Ramírez (La Gran), Paco Dalmau (La Mercería), Rubén Torras Llorca (Pep Llabrés Art Contemporani), Rosanna Casano (Piramidón Centre d’Art Contemporani), Alicia Torres (Shiras Galería) i Fernando Navarro (Naranjas con Arte).

El CMCV participa en la 9a edició de la Fira d’Art Contemporani de Castelló, MARTE, del 16 al 19 de juny a l’auditori i palau de congressos de la localitat

El Consorci de Museus presenta les peces dels artistes Bleda i Rosa, i Sebastià Miralles, de la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

Un any més, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana participa com a entitat col·laboradora en MARTE, la Fira d’Art Contemporani de Castelló, que té lloc del 16 al 19 de juny a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Continuant amb el seu compromís amb aquesta cita artística i amb la programació cultural de la província de Castelló, el CMCV presenta en la fira castellonenca dues obres de la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ d’autoria castellonenca: les del tàndem format pels fotògrafs María Bleda i José María Rosa i l’escultor Sebastià Miralles, que va morir l’any 2017.

“Aquestes dues obres formen part de la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, una col·lecció viva que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va posar en marxa l’any 2017, amb l’objectiu d’impulsar i revitalitzar el sector artístic del nostre territori. Les 129 obres d’art adquirides per la Generalitat Valenciana en aquests últims cinc anys són motiu de nombroses exposicions, produïdes des del Consorci de Museus, amb què fem que entren en contacte amb la ciutadania, tant en grans ciutats com en municipis xicotets”, explica José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus.

“D’aquesta manera reconeixem aquells artistes i peces destacades que ens ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual. Enguany, en el marc de la nostra participació habitual en la fira MARTE, presentem els treballs de Bleda i Rosa i de Sebastià Miralles, magnífics representants i autèntics referents de l’art contemporani a la província de Castelló”, hi afig.

Pérez Pont en directe amb ‘Jot Down’

Divendres que ve 17 de juny a les 19.00 hores, el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, participarà en una entrevista en directe en l’espai de la revista ‘Jot Down’, conversant sobre la ‘transperifèria’ amb Teresa Garalza. Posteriorment, en el mateix espai, Joan Feliu moderarà la conversació entre Marisol Salanova, Fernando Castro Flórez i Óscar García García.

error: Content is protected !!