Aielo+cultura= Talent Visible II, la segona exposició per a donar suport a creadors vinculats a la localitat

Aielo de Malferit inaugura el dissabte 7 a les 19 h la segona exposició d’esta iniciativa cultural Gràcies a la distinció Aielo de Malferit Capital Cultural Valenciana 2022 compta amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amb el préstec d’una de les obres de la Col·lecció Art Contemporani de la GVA.

Aquesta nova edició, comissariada per Lluci Juan, veurem obres de 7 artistes locals i dos comarcals de reconeguda trajectòria. L’exposició combina diferents formes d’expressió, des de les tradicionals de les arts plàstiques com la pintura, l’escultura i el dibuix fins a les més avantguardistes com la performance i vídeo, totes aquestes relacionades amb el nostre territori. La mostra també inclou creacions vinculades a aspectes socials, educatius i iniciatives culturals de la comarca d’anys enrere.

A l’exposició veurem creacions contemporànies vinculades a la localitat i la comarca. Aquest any podrem veure l’obra d’Evarist Navarro, Castelló de Rugat (1959-2014), escultor de reconeguda trajectòria i professor de la Universitat Politècnica de València. La seua obra està reconeguda per institucions d’arreu del món, estudiada com a referent de la renovació escultòrica del 80. El seu nom apareix al costat dels artistes més reconeguts del panorama artístic internacional. La seua es caracteritza per emprar materials naturals propis de la nostra comarca com la pedra i molt especialment el fang. La relació amb els materials característic de la nostra comarca i població continua present amb vidre de Juan José Egea, que trau la màxima bellesa d’aquest material.

La relació amb la comarca també queda palesa amb les creacions relacionades amb el disseny tèxtil d’Amparo Sanz i les fotografies de David Carboneras de les seues intervencions a Biodivers, el projecte que uneix art i natura a Carrícola. Aquest creador també mostra les revistes infantils la Pelitrúmpeli amb gran referència a la cultura valenciana. Els artistes es vinculen a temes socials que plasmen a les seues obres amb gran virtuosisme com podem veure amb les pintures hiperrealistes de Javier Torres. L’habilitat tècnica dels nostres artistes queda ben present amb referència als artistes més reconeguts, com veurem amb l’obra de Rosendo Aparici reproduint obres del mestre Alberto Durero.El talent local i comarcal també domina els processos més avantguardistes i això es demostra amb les creacions de performance i dansa. A l’exposició veurem una mostra de les accions i processos a través del registre en vídeo. Podrem veure i conéixer tot el procés creatiu que hi ha darrere d’una obra performàtica specific site gràcies a Lucía Peiró, de Benigànim. L’obra exposada forma part de la Col·lecció d’Art de la GVA. També coneixerem l’expressió de processos íntims amb el vídeo de Abel Martí i la mescla de música i costura amb les partitures cantades i cosides de Montserrat Palacios.

Convidem a tota la població i a tota la comarca a assistir a la inauguració i a visitar l’exposició, que romandrà oberta fins el 10 de juny

error: Content is protected !!