ALBAIDA CELEBRA EL DIA MUINDIAL DEL TITELLA AMB NOUS HABITANTS AL MITA

Júlia Rodríguez, “inaugurarem un nou espai expositiu que conté un diorama de la pel·lícula Pos eso que ens ha cedit la productora valenciana Conflictivos productions”.

 El divendres 24 de març a les 20.00 hores al Teatre Odeon es projectarà la pel·lícula Pos eso de Conflictivos productions. I el diumenge es podrà fer una visita guiada al museu, amb cita prèvia.

El mes de març és el mes dels titelles. Cada any, quan arriba el 21 de març, se celebra el Dia Mundial del Titella, una jornada per reivindicar l’art del titella i per homenatjar totes les i els titellaires que han fet d’aquesta professió un art únic i especialitzat en molts països del món.

Durant la setmana del 21 al 26 de març s’ha preparat diverses activitats per celebrar aquesta data tan assenyalada al Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA). “Albaida al llarg dels anys s’ha convertit en el referent d’aquesta pràctica teatral a l’hora de conservar els titelles, elements que per sí sols són autèntiques peces d’art, però que si no fora pel MITA moltes d’elles hagueren desaparegut i caigut en l’oblit” com recorda el regidor de Cultura, Josep Manuel Juan, “el museu porta ja més de 25 anys fen eixa tasca i fent créixer la família any rere any amb nous habitants que faran d’Albaida la seua casa per a sempre, com la Bruja Avería, que pertany al llegat d’Alejandro Milán que custodia el MITA, o tants altres titelles d’arreu del món”.

Aquest any, els protagonistes de la jornada seran els titelles Clay que s’utilitzen per a la gravació de pel·lícules, sèries i altres llenguatges audiovisuals, mitjançant la tècnica coneguda amb el nom de Stop Motion.

SAM al seu estudi

El divendres 24 de març a les 20.00 hores al Teatre Odeon es projectarà la pel·lícula Pos eso de Conflictivos productions.

El dissabte 25 serà un dia molt important per al MITA, en paraules de la seua directora. Júlia Rodríguez, “ja que inaugurarem un nou espai expositiu que conté un diorama de la pel·lícula Pos eso que ens ha cedit la productora valenciana Conflictivos productions”. La inauguració serà a les 12.30 hores al Museu Internacional de Titelles (MITA) amb entrada lliure.

Acabaran els actes de celebració del Dia Mundial del Titella el diumenge 26 a les 11.00 hores amb una visita guiada gratuïta a les instal·lacions del MITA. Per poder fer la visita guiada, és imprescindible fer la reserva prèvia, es pot telefonar al 96 239 01 86 o escriure al correu: mita@albaida.es

“Pos eso”

És una pel·lícula que es va presentar l’abril de 2015. Es tracta del primer llargmetratge del valencià Samuel Ortí, més conegut com a Sam, cineasta especialitzat en l’art de l’Stop Motion amb més de 20 anys d’experiència en aquest sector. Sam ha obtingut nombrosos premis per curtmetratges com “Encarna”, “The werepig” o “Vicenta”.

A “Pos eso” s’ofereix una divertida visió de l’Espanya més folklòrica esguitada amb referències a clàssics del terror com “L’exorcista” o “La profecia”. Al repartiment sentirem les veus d’Anabel Alonso, Santiago Segura, Josema Yuste i Álex Angulo, entre d’altres.

error: Content is protected !!